Sursild

1 t 15 min

Hjemmelaget sursild er flott å ha i kjøleskapet og enkelt å lage. Har du sursilden i et fint glass eller krukke kan du imponere når du får gjester på besøk.

Klassisk sursild lager du med sild, løk, pepper, nellik, appelsinskall, laurbær og dill. Smaker nydelig til rugbrød, hjemmelaget knekkebrød og godt smør!

Sursild oppbevares kaldt og holder seg i cirka en uke i kjøleskapet.

129 har lagret denne
Hjemmelaget, klassisk sursild
Sild, løk, appelsinskall, urter og krydre legges lagvis i en krukke sammen med en eddiklake.
Foto: Sara Johannessen Meek

Hjemmelaget sursild er flott å ha i kjøleskapet og enkelt å lage. Har du sursilden i et fint glass eller krukke kan du imponere når du får gjester på besøk.

Klassisk sursild lager du med sild, løk, pepper, nellik, appelsinskall, laurbær og dill. Smaker nydelig til rugbrød, hjemmelaget knekkebrød og godt smør!

Sursild oppbevares kaldt og holder seg i cirka en uke i kjøleskapet.

129 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g spekesild, fileter
  • 1 dl eddik 7%
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk gul løk, middels stor
  • 1 stk rødløk, middels stor
  • 1 stk laurbærblad, kan sløyfes
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 ts hel sort pepper
  • appelsinskall, strimmel, kun det ytterste oransje
  • dill, frisk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g spekesild, fileter
  • 1 dl eddik 7%
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk gul løk, middels stor
  • 1 stk rødløk, middels stor
  • 1 stk laurbærblad, kan sløyfes
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 ts hel sort pepper
  • appelsinskall, strimmel, kun det ytterste oransje
  • dill, frisk
La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2 - 1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og tørk filetene i kjøkkenpapir. Skjær filetene på skrå i pene gaffelbiter.
Bland eddik, sukker og vann i en kasserolle og kok opp. Avkjøl laken.
Legg sild, løk, pepper, nellik, appelsinskall, laurbær og dill lagvis i en krukke eller på et glass. Hell laken over og sett på lokk.
Oppbevar silden kaldt og la den trekke i laken i minst et døgn før servering. Holdbar i cirka en uke i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2 - 1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og tørk filetene i kjøkkenpapir. Skjær filetene på skrå i pene gaffelbiter.
Bland eddik, sukker og vann i en kasserolle og kok opp. Avkjøl laken.
Legg sild, løk, pepper, nellik, appelsinskall, laurbær og dill lagvis i en krukke eller på et glass. Hell laken over og sett på lokk.
Oppbevar silden kaldt og la den trekke i laken i minst et døgn før servering. Holdbar i cirka en uke i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?