Sursild
Hjemmelaget sursild er flott å ha i kjøleskapet og enkelt å lage. Har du sursilden i et fint glass eller krukke kan du imponere når du får gjester på besøk.
Klassisk sursild lager du med sild, løk, pepper, nellik, appelsinskall, laurbær og dill. Smaker nydelig til rugbrød, hjemmelaget knekkebrød og godt smør!
Sursild oppbevares kaldt og holder seg i cirka en uke i kjøleskapet.
Hjemmelaget sursild er flott å ha i kjøleskapet og enkelt å lage. Har du sursilden i et fint glass eller krukke kan du imponere når du får gjester på besøk.
Klassisk sursild lager du med sild, løk, pepper, nellik, appelsinskall, laurbær og dill. Smaker nydelig til rugbrød, hjemmelaget knekkebrød og godt smør!
Sursild oppbevares kaldt og holder seg i cirka en uke i kjøleskapet.
- 400 g spekesild, fileter
- 1 dl eddik 7%
- 1.5 dl sukker
- 2 dl vann
- 1 stk gul løk, middels stor
- 1 stk rødløk, middels stor
- 1 stk laurbærblad, kan sløyfes
- 4 stk nellikspiker
- 1 ts hel sort pepper
- appelsinskall, strimmel, kun det ytterste oransje
- dill, frisk
- 400 g spekesild, fileter
- 1 dl eddik 7%
- 1.5 dl sukker
- 2 dl vann
- 1 stk gul løk, middels stor
- 1 stk rødløk, middels stor
- 1 stk laurbærblad, kan sløyfes
- 4 stk nellikspiker
- 1 ts hel sort pepper
- appelsinskall, strimmel, kun det ytterste oransje
- dill, frisk
