Børek med fetaost i langpanne
Oppskriften på børek med fetaost er hentet fra Vidar Bergum sin kokebok «Aubergine & tahini», som omhandler tradisjonsrik hjemmelaget mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han står for øvrig bak den populære matbloggen «Et kjøkken i Istanbul».
Her er retten laget i en langpanne, og har du mer til overs, varmer du det bare opp ved å steke børeken noen minutter på lav varme i en non-stick-panne. Da blir den akkurat passe lunken inni, samtidig som utsiden blir sprø.
Oppskriften på børek med fetaost er hentet fra Vidar Bergum sin kokebok «Aubergine & tahini», som omhandler tradisjonsrik hjemmelaget mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han står for øvrig bak den populære matbloggen «Et kjøkken i Istanbul».
Her er retten laget i en langpanne, og har du mer til overs, varmer du det bare opp ved å steke børeken noen minutter på lav varme i en non-stick-panne. Da blir den akkurat passe lunken inni, samtidig som utsiden blir sprø.
Ingredienser
- 1 stk egg
- 1 dl olivenolje
- 1 dl yoghurt
- 1 dl helmelk
- 450 g filodeig, eller 3 store yufka
- sesamfrø, eller svartfrø til å strø over
Fyll
- 200 g fetaost
- 50 g cheddar, smuldret eller raspet
- 2 håndfull bladpersille, grovhakket
Slik gjør du:
- 1 stk egg
- 1 dl olivenolje
- 1 dl yoghurt
- 1 dl helmelk
- 450 g filodeig, eller 3 store yufka
- sesamfrø, eller svartfrø til å strø over
Fyll
- 200 g fetaost
- 50 g cheddar, smuldret eller raspet
- 2 håndfull bladpersille, grovhakket
