Til hovedinnhold

Sommerruller med «lemongrass beef» og reker

1 h 30 min

Myke sommerruller er som skapt for deilige dager. Lett, saftig og sprøtt - med en frisk lime og chilidipp. Enkle å frakte i en matboks er de også, og fryktelig enkle å spise! Erfaringsmessig er det greit å ha laget en hel gjeng med ruller, for de er alltid like populære.

Denne oppskriften gir 12 sommerruller.

Tips: Her har jeg laget noen med biffkjøtt og noen med reker. Bruk det du liker best. Bruker du kun biff eller reker må du beregne litt mer av råvaren i utgangspunktet.

Lagret av 1126 brukere
Flere fargerike sommerruller, dipsaus og spisepinner

Myke sommerruller er som skapt for deilige dager. Lett, saftig og sprøtt - med en frisk lime og chilidipp. Enkle å frakte i en matboks er de også, og fryktelig enkle å spise! Erfaringsmessig er det greit å ha laget en hel gjeng med ruller, for de er alltid like populære.

Denne oppskriften gir 12 sommerruller.

Tips: Her har jeg laget noen med biffkjøtt og noen med reker. Bruk det du liker best. Bruker du kun biff eller reker må du beregne litt mer av råvaren i utgangspunktet.

Lagret av 1126 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g biffkjøtt, mørt
  • 300 g reker, pillede
  • 100 g glassnudler, kokt og godt avrent
  • 1 stk gulrot, stor
  • 4 stk vårløk
  • 0.5 stk agurk
  • 6 bl crispisalat, mellomstore blader
  • 12 stk rispapir, runde, ca. 20 cm i diameter
  • basilikum
  • koriander
  • mynte
  • peanøtter, hakkede
  • sprøstekt løk, eller sprøstekt hvitløk

Marinade til biff

  • 1 ss hvitløk, finrevet
  • 2 ss sitrongress, hakket og most, bruk kun den innerste myke delen
  • 2 ss fiskesaus
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • olje, til steking
  • salt

Dipp

  • 1.5 dl vann
  • 4 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker
  • 4 ss limesaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, renset for frø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g biffkjøtt, mørt
  • 300 g reker, pillede
  • 100 g glassnudler, kokt og godt avrent
  • 1 stk gulrot, stor
  • 4 stk vårløk
  • 0.5 stk agurk
  • 6 bl crispisalat, mellomstore blader
  • 12 stk rispapir, runde, ca. 20 cm i diameter
  • basilikum
  • koriander
  • mynte
  • peanøtter, hakkede
  • sprøstekt løk, eller sprøstekt hvitløk

Marinade til biff

  • 1 ss hvitløk, finrevet
  • 2 ss sitrongress, hakket og most, bruk kun den innerste myke delen
  • 2 ss fiskesaus
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • olje, til steking
  • salt

Dipp

  • 1.5 dl vann
  • 4 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker
  • 4 ss limesaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, renset for frø
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Bland sammen hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje og chilisaus til marinaden. Bland inn kjøttet og la det marinere en times tid i kjøleskapet (eller lenger).
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og chili til dippen.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem grovt. Skjær vårløk og agurk i tynne strimler (ikke bruk den innerste bløte kjernen på agurken). Riv salatbladene i to.
Varm en stor stekepanne eller wok, tilsett litt olje og stek kjøttet raskt over sterk varme under omrøring (med marinade og det hele), krydre med en god klype salt. Hell alt over på en tallerken og la kjøttet få avkjøle seg.
Bløtlegg rispapiret i varmt vann i 10-15 sekunder (eller som beskrevet på pakken). La papiret få renne av seg på et fuktig og rent klede.
Legg noen urteblader cirka 2,5 centimeter fra kanten av rispapiret. Legg på kjøtt eller reker, grønnsaker, nudler og et salatblad. Brett inn sidene og rull sammen til en fast/stram rull. (Dekk gjerne til de ferdige rullene med et fuktig klede mens du lager resten.)
Dryss litt sprøstekt løk og hakkede peanøtter over rullene.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Bland sammen hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje og chilisaus til marinaden. Bland inn kjøttet og la det marinere en times tid i kjøleskapet (eller lenger).
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og chili til dippen.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem grovt. Skjær vårløk og agurk i tynne strimler (ikke bruk den innerste bløte kjernen på agurken). Riv salatbladene i to.
Varm en stor stekepanne eller wok, tilsett litt olje og stek kjøttet raskt over sterk varme under omrøring (med marinade og det hele), krydre med en god klype salt. Hell alt over på en tallerken og la kjøttet få avkjøle seg.
Bløtlegg rispapiret i varmt vann i 10-15 sekunder (eller som beskrevet på pakken). La papiret få renne av seg på et fuktig og rent klede.
Legg noen urteblader cirka 2,5 centimeter fra kanten av rispapiret. Legg på kjøtt eller reker, grønnsaker, nudler og et salatblad. Brett inn sidene og rull sammen til en fast/stram rull. (Dekk gjerne til de ferdige rullene med et fuktig klede mens du lager resten.)
Dryss litt sprøstekt løk og hakkede peanøtter over rullene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?