Sommerruller med «lemongrass beef» og reker
Myke sommerruller er som skapt for deilige dager. Lett, saftig og sprøtt - med en frisk lime og chilidipp. Enkle å frakte i en matboks er de også, og fryktelig enkle å spise! Erfaringsmessig er det greit å ha laget en hel gjeng med ruller, for de er alltid like populære.
Denne oppskriften gir 12 sommerruller.
Tips: Her har jeg laget noen med biffkjøtt og noen med reker. Bruk det du liker best. Bruker du kun biff eller reker må du beregne litt mer av råvaren i utgangspunktet.
Myke sommerruller er som skapt for deilige dager. Lett, saftig og sprøtt - med en frisk lime og chilidipp. Enkle å frakte i en matboks er de også, og fryktelig enkle å spise! Erfaringsmessig er det greit å ha laget en hel gjeng med ruller, for de er alltid like populære.
Denne oppskriften gir 12 sommerruller.
Tips: Her har jeg laget noen med biffkjøtt og noen med reker. Bruk det du liker best. Bruker du kun biff eller reker må du beregne litt mer av råvaren i utgangspunktet.
Ingredienser
- 400 g biffkjøtt, mørt
- 300 g reker, pillede
- 100 g glassnudler, kokt og godt avrent
- 1 stk gulrot, stor
- 4 stk vårløk
- 0.5 stk agurk
- 6 bl crispisalat, mellomstore blader
- 12 stk rispapir, runde, ca. 20 cm i diameter
- basilikum
- koriander
- mynte
- peanøtter, hakkede
- sprøstekt løk, eller sprøstekt hvitløk
Marinade til biff
- 1 ss hvitløk, finrevet
- 2 ss sitrongress, hakket og most, bruk kun den innerste myke delen
- 2 ss fiskesaus
- 1.5 ss brunt sukker
- 1 ss sesamolje
- 1 ss chilisaus, sterk
- olje, til steking
- salt
Dipp
- 1.5 dl vann
- 4 ss fiskesaus
- 2 ss sukker
- 4 ss limesaft
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, renset for frø
Slik gjør du:
- 400 g biffkjøtt, mørt
- 300 g reker, pillede
- 100 g glassnudler, kokt og godt avrent
- 1 stk gulrot, stor
- 4 stk vårløk
- 0.5 stk agurk
- 6 bl crispisalat, mellomstore blader
- 12 stk rispapir, runde, ca. 20 cm i diameter
- basilikum
- koriander
- mynte
- peanøtter, hakkede
- sprøstekt løk, eller sprøstekt hvitløk
Marinade til biff
- 1 ss hvitløk, finrevet
- 2 ss sitrongress, hakket og most, bruk kun den innerste myke delen
- 2 ss fiskesaus
- 1.5 ss brunt sukker
- 1 ss sesamolje
- 1 ss chilisaus, sterk
- olje, til steking
- salt
Dipp
- 1.5 dl vann
- 4 ss fiskesaus
- 2 ss sukker
- 4 ss limesaft
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, renset for frø
