Dumplings med svinekjøtt og reke
Dumplings er rett og slett utrolig digg. Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.
Tips: For ordentlige saftige dumplings er det viktig at det er nok fettinnhold i svinekjøttet. Ferdig svinekjøttdeig er ofte ganske mager, det aller beste er å kverne kjøttet selv. Tynnribbe er supert å bruke.
Dumplings er rett og slett utrolig digg. Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.
Tips: For ordentlige saftige dumplings er det viktig at det er nok fettinnhold i svinekjøttet. Ferdig svinekjøttdeig er ofte ganske mager, det aller beste er å kverne kjøttet selv. Tynnribbe er supert å bruke.
Ingredienser
- 300 g svinekjøtt
- 200 g reker, rå
- 80 g vannkastanje
- 2 ss ingefær, revet
- 2 stk vårløk
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 stk eggehvite
- 1.5 ss potetmel
- 1 klype salt
- 0.5 dl koriander, hakket
- rogn, til pynt
- vårløk, finsnittet
- Gyozapapir, eller wontonplate
Soyadipp
- 4 ss soyasaus
- 1 ss limesaft, eller riseddik
- 0.5 fedd hvitløk
- 1 klype chiliflak
- 2 ts sesamfrø, ristede
- 1 ss koriander, finhakket
Slik gjør du:
- 300 g svinekjøtt
- 200 g reker, rå
- 80 g vannkastanje
- 2 ss ingefær, revet
- 2 stk vårløk
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 stk eggehvite
- 1.5 ss potetmel
- 1 klype salt
- 0.5 dl koriander, hakket
- rogn, til pynt
- vårløk, finsnittet
- Gyozapapir, eller wontonplate
Soyadipp
- 4 ss soyasaus
- 1 ss limesaft, eller riseddik
- 0.5 fedd hvitløk
- 1 klype chiliflak
- 2 ts sesamfrø, ristede
- 1 ss koriander, finhakket
