Til hovedinnhold
vegetar

Potsticker dumplings

1 h

Dumplings er rett og slett utrolig digg. Små herlige munnfuller som kan fylles med alt du liker, på samme måte som andre fylte pastaputer.

Det som kjennetegner såkalte potsticker dumplings er at de skal stekes på en side i en stekepanne, før du har i vann i samme panne og lar dem dampe.

Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg til denne oppskriften kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.

Lagret av 503 brukere
Potsticker dumplings med sopp og kimchi

Dumplings er rett og slett utrolig digg. Små herlige munnfuller som kan fylles med alt du liker, på samme måte som andre fylte pastaputer.

Det som kjennetegner såkalte potsticker dumplings er at de skal stekes på en side i en stekepanne, før du har i vann i samme panne og lar dem dampe.

Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg til denne oppskriften kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.

Lagret av 503 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g sopp, gjerne en blanding av østerssopp og shiitake
  • 1 stk løk
  • 2 stk vårløk
  • 1.5 dl kimchi
  • 2 - 3 ts sesamolje
  • olje, til steking
  • Gyozapapir
  • koriander, hakket
  • sesamfrø
  • søt chilisaus, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g sopp, gjerne en blanding av østerssopp og shiitake
  • 1 stk løk
  • 2 stk vårløk
  • 1.5 dl kimchi
  • 2 - 3 ts sesamolje
  • olje, til steking
  • Gyozapapir
  • koriander, hakket
  • sesamfrø
  • søt chilisaus, til servering
Skjær soppen i små biter, eller kjør soppen raskt i en hurtigmikser til det ligner brun ris. Finhakk løk og hvitløk. Finsnitt vårløken og hakk kimchi. .
Stek sopp, løk og hvitløk til løken er myk og alt er gyllent. Krydre med en god klype salt og kok til all eventuell væske i pannen har fordampet.
Hell alt over i bolle så lenge og avkjøl blandingen. Rør inn finsnittet vårløk, kimchi og sesamolje.
Legg en skje med fyll midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten langs med den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem kantene godt sammen samtidig som du bretter/folder inn mot midten fra den ene siden. De blir sikkert ikke helt like i begynnelsen, men det viktigste er at fyllet er pakket godt inn og at skjøten er tett
Fortsett til du har brukt opp fyllet. Legg dumplingsene over på et brett eller lignende dekket med bakepapir etterhvert som du lager dem.
Bruk en stor stekepanne med høye kanter og lokk. Varm litt olje i pannen og legg i dumplingsene. Stek til undersiden er gyllen og det freser godt i pannen (cirka 3 minutter).
Hell i 2 dl vann, kok opp og legg på lokk. Senk temperaturen noen og la det dampe til væsken har forsvunnet og dumplingsene er gylne og sprø på undersiden (cirka 5 minutter).
Serveres med det samme, gjerne med en søt chilisaus eller soyadipp.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær soppen i små biter, eller kjør soppen raskt i en hurtigmikser til det ligner brun ris. Finhakk løk og hvitløk. Finsnitt vårløken og hakk kimchi. .
Stek sopp, løk og hvitløk til løken er myk og alt er gyllent. Krydre med en god klype salt og kok til all eventuell væske i pannen har fordampet.
Hell alt over i bolle så lenge og avkjøl blandingen. Rør inn finsnittet vårløk, kimchi og sesamolje.
Legg en skje med fyll midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten langs med den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem kantene godt sammen samtidig som du bretter/folder inn mot midten fra den ene siden. De blir sikkert ikke helt like i begynnelsen, men det viktigste er at fyllet er pakket godt inn og at skjøten er tett
Fortsett til du har brukt opp fyllet. Legg dumplingsene over på et brett eller lignende dekket med bakepapir etterhvert som du lager dem.
Bruk en stor stekepanne med høye kanter og lokk. Varm litt olje i pannen og legg i dumplingsene. Stek til undersiden er gyllen og det freser godt i pannen (cirka 3 minutter).
Hell i 2 dl vann, kok opp og legg på lokk. Senk temperaturen noen og la det dampe til væsken har forsvunnet og dumplingsene er gylne og sprø på undersiden (cirka 5 minutter).
Serveres med det samme, gjerne med en søt chilisaus eller soyadipp.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?