Potsticker dumplings
Dumplings er rett og slett utrolig digg. Små herlige munnfuller som kan fylles med alt du liker, på samme måte som andre fylte pastaputer.
Det som kjennetegner såkalte potsticker dumplings er at de skal stekes på en side i en stekepanne, før du har i vann i samme panne og lar dem dampe.
Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg til denne oppskriften kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.
Dumplings er rett og slett utrolig digg. Små herlige munnfuller som kan fylles med alt du liker, på samme måte som andre fylte pastaputer.
Det som kjennetegner såkalte potsticker dumplings er at de skal stekes på en side i en stekepanne, før du har i vann i samme panne og lar dem dampe.
Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg til denne oppskriften kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.
Ingredienser
- 300 g sopp, gjerne en blanding av østerssopp og shiitake
- 1 stk løk
- 2 stk vårløk
- 1.5 dl kimchi
- 2 - 3 ts sesamolje
- olje, til steking
- Gyozapapir
- koriander, hakket
- sesamfrø
- søt chilisaus, til servering
Slik gjør du:
- 300 g sopp, gjerne en blanding av østerssopp og shiitake
- 1 stk løk
- 2 stk vårløk
- 1.5 dl kimchi
- 2 - 3 ts sesamolje
- olje, til steking
- Gyozapapir
- koriander, hakket
- sesamfrø
- søt chilisaus, til servering
