vegetar

Børek med spinat og feta

60 min

Børek lager du enkelt med ferdigkjøpt filodeig. Bruk doble lag som pensles med smeltet smør. Deigen skal kjevles og kjevles og strekkes forsiktig underveis, men det funker, og du kommer til å bli superimponert over egen innsats. Dette er en enkel oppskrift på børek med spinat og feta.

Lyst til å lage alt fra grunnen? Oppskrift på hjemmelaget filodeig finner du her.

1283 har lagret denne
Børek med spinat og feta

Børek lager du enkelt med ferdigkjøpt filodeig. Bruk doble lag som pensles med smeltet smør. Deigen skal kjevles og kjevles og strekkes forsiktig underveis, men det funker, og du kommer til å bli superimponert over egen innsats. Dette er en enkel oppskrift på børek med spinat og feta.

Lyst til å lage alt fra grunnen? Oppskrift på hjemmelaget filodeig finner du her.

1283 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 porsjon filodeig, 4-5 store, runde leiver
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g spinat, fersk, renset og vasket
  • 200 g fetaost
  • 150 g revet ost
  • olivenolje
  • smeltet smør, til pensling
  • sesamfrø
  • nigellafrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 porsjon filodeig, 4-5 store, runde leiver
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g spinat, fersk, renset og vasket
  • 200 g fetaost
  • 150 g revet ost
  • olivenolje
  • smeltet smør, til pensling
  • sesamfrø
  • nigellafrø
Finhakk løk og hvitløk. Fres løken myk og gyllen i en stor stekepanne.
Rør inn spinaten til den akkurat klapper sammen. Hell alt over på en tallerken og fordel det utover til avkjøling.
Klem ut væske og grovhakk spinaten. Rør spinaten sammen med smuldret fetaost og smak til med salt og pepper. Bland til slutt inn revet gulost.
Smør en rund form, cirka 24 cm i diameter, med litt olje eller smør.
Fordel litt av fyllet langs kanten av deigen, og rull sammen lange pølser.
Fordel litt av fyllet langs kanten av deigen, og rull sammen lange pølser.
Brett den første sammen som en snegle og legg den over i den smurte formen. Fortsett til du har laget en stor og jevn spiral.
Brett den første sammen som en snegle og legg den over i den smurte formen. Fortsett til du har laget en stor og jevn spiral.
Pensle overflaten med smør og dryss over sesamfrø og nigellafrø.
Stekes midt i ovnen ved 190 grader i cirka 25 minutter eller til deigen er sprø og gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Fres løken myk og gyllen i en stor stekepanne.
Rør inn spinaten til den akkurat klapper sammen. Hell alt over på en tallerken og fordel det utover til avkjøling.
Klem ut væske og grovhakk spinaten. Rør spinaten sammen med smuldret fetaost og smak til med salt og pepper. Bland til slutt inn revet gulost.
Smør en rund form, cirka 24 cm i diameter, med litt olje eller smør.
Fordel litt av fyllet langs kanten av deigen, og rull sammen lange pølser.
Fordel litt av fyllet langs kanten av deigen, og rull sammen lange pølser.
Brett den første sammen som en snegle og legg den over i den smurte formen. Fortsett til du har laget en stor og jevn spiral.
Brett den første sammen som en snegle og legg den over i den smurte formen. Fortsett til du har laget en stor og jevn spiral.
Pensle overflaten med smør og dryss over sesamfrø og nigellafrø.
Stekes midt i ovnen ved 190 grader i cirka 25 minutter eller til deigen er sprø og gyllen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?