Børek med potet
Lag børek med potet og fetafyll, og server dem med en smakfull paprikadipp ved siden av. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.
Oppskriften gir cirka 20 trekanter.
Lag børek med potet og fetafyll, og server dem med en smakfull paprikadipp ved siden av. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.
Oppskriften gir cirka 20 trekanter.
- 6 stykker filodeig, store, tynne ark, 45 x 45 cm
- smeltet smør, evt. vispede eggeplommer, til pensling
- sesamfrø
Potetfyll
- 750 g poteter, kokte, helst melne
- 2 stykker løk
- 150 g fetaost
- 1 ts tørket chili, knust
- 2 ss sitronsaft
- salt
- olivenolje, til steking
Til pensling mellom lagene
- 1 stk egg
- 3 ss yoghurt naturell
- 2 ss olje, nøytral
Paprikadipp
- 4 stykker grillede paprika, rød
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 40 g valnøtter, hakkede, eller mandler
- 2 ss persille, hakket
- salt
- 6 stykker filodeig, store, tynne ark, 45 x 45 cm
- smeltet smør, evt. vispede eggeplommer, til pensling
- sesamfrø
Potetfyll
- 750 g poteter, kokte, helst melne
- 2 stykker løk
- 150 g fetaost
- 1 ts tørket chili, knust
- 2 ss sitronsaft
- salt
- olivenolje, til steking
Til pensling mellom lagene
- 1 stk egg
- 3 ss yoghurt naturell
- 2 ss olje, nøytral
Paprikadipp
- 4 stykker grillede paprika, rød
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 40 g valnøtter, hakkede, eller mandler
- 2 ss persille, hakket
- salt
Paprikadipp
