Børek med potet

1 t 30 min

Lag børek med potet og fetafyll, og server dem med en smakfull paprikadipp ved siden av. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.

Oppskriften gir cirka 20 trekanter.

381 har lagret denne
Børek med potet

Lag børek med potet og fetafyll, og server dem med en smakfull paprikadipp ved siden av. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.

Oppskriften gir cirka 20 trekanter.

381 har lagret denne
20
stk
  • 6 stykker filodeig, store, tynne ark, 45 x 45 cm
  • smeltet smør, evt. vispede eggeplommer, til pensling
  • sesamfrø

Potetfyll

  • 750 g poteter, kokte, helst melne
  • 2 stykker løk
  • 150 g fetaost
  • 1 ts tørket chili, knust
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • olivenolje, til steking

Til pensling mellom lagene

  • 1 stk egg
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 ss olje, nøytral

Paprikadipp

  • 4 stykker grillede paprika, rød
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 40 g valnøtter, hakkede, eller mandler
  • 2 ss persille, hakket
  • salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker filodeig, store, tynne ark, 45 x 45 cm
  • smeltet smør, evt. vispede eggeplommer, til pensling
  • sesamfrø

Potetfyll

  • 750 g poteter, kokte, helst melne
  • 2 stykker løk
  • 150 g fetaost
  • 1 ts tørket chili, knust
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • olivenolje, til steking

Til pensling mellom lagene

  • 1 stk egg
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 ss olje, nøytral

Paprikadipp

  • 4 stykker grillede paprika, rød
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 40 g valnøtter, hakkede, eller mandler
  • 2 ss persille, hakket
  • salt
Hakk eller finsnitt løken, og stek den myk og gyllen i en god skvett olje. La det frese rolig til løken blir karamellisert.
Mos potetene med en gaffel og rør sammen poteter, løk og smuldret fetaost. Tilsett chili og sitronsaft, og smak til med salt.
Visp sammen egg, yoghurt og olje.
Legg et flak filodeig på benken. Pensle med et tynt lag av eggeblandingen og legg på et nytt lag.
Del deigen i lange remser som er omtrent 10 cm brede. Legg et par gode skjeer nederst på hver remse og brett eller fold slik at du får fine triangler. Fortsett på samme måte til du har brukt opp alt fyllet.
Legg trianglene over på stekebrett med bakepapir. Pensle dem med smeltet smør eller eggeplomme og dryss over sesamfrø.
Stek trianglene midt i ovnen ved 190 grader i cirka 20 minutter, eller til de er gylne og sprø. Serveres varme eller lune.

Paprikadipp

Rens paprikaen for skinn og frø. Bruker du grillet paprika på glass eller boks, kan du skylle de lett i kaldt vann og klappe de tørre med litt kjøkkenpapir.
Mos paprikaen sammen med hakket hvitløk og olivenolje. Bruk evt en stavmikser. Tilsett sitronsaft, valnøtter og persille. Smak til med salt.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk eller finsnitt løken, og stek den myk og gyllen i en god skvett olje. La det frese rolig til løken blir karamellisert.
Mos potetene med en gaffel og rør sammen poteter, løk og smuldret fetaost. Tilsett chili og sitronsaft, og smak til med salt.
Visp sammen egg, yoghurt og olje.
Legg et flak filodeig på benken. Pensle med et tynt lag av eggeblandingen og legg på et nytt lag.
Del deigen i lange remser som er omtrent 10 cm brede. Legg et par gode skjeer nederst på hver remse og brett eller fold slik at du får fine triangler. Fortsett på samme måte til du har brukt opp alt fyllet.
Legg trianglene over på stekebrett med bakepapir. Pensle dem med smeltet smør eller eggeplomme og dryss over sesamfrø.
Stek trianglene midt i ovnen ved 190 grader i cirka 20 minutter, eller til de er gylne og sprø. Serveres varme eller lune.

Paprikadipp

Rens paprikaen for skinn og frø. Bruker du grillet paprika på glass eller boks, kan du skylle de lett i kaldt vann og klappe de tørre med litt kjøkkenpapir.
Mos paprikaen sammen med hakket hvitløk og olivenolje. Bruk evt en stavmikser. Tilsett sitronsaft, valnøtter og persille. Smak til med salt.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?