rask

Burrata med fiken og skinke

10 min

Dette er en enkel men lekker liten rett, som kan passe både som forrett eller en smårett på et koldbord.

En deilig burrata servert med ferske fiken og tynne skiver god spekeskinke. Det skal være enkelt. Den delikate myke osten med sin kremede kjerne skal behandles med forsiktighet så den friske og lett syrlige smaken blir ytterligere fremhevet – ikke overdøvet.

Du må beregne 0,5 -1 burrata per person.

Tips: Fiken kan byttes ut med søte små tomater. Får du ikke tak i burrata er bøffelmozzarella et godt alternativ.

Server med hjemmelaget eltefri focaccia.

521 har lagret denne
Burrata med fiken og skinke
Foto: Foto: Stian Broch

Dette er en enkel men lekker liten rett, som kan passe både som forrett eller en smårett på et koldbord.

En deilig burrata servert med ferske fiken og tynne skiver god spekeskinke. Det skal være enkelt. Den delikate myke osten med sin kremede kjerne skal behandles med forsiktighet så den friske og lett syrlige smaken blir ytterligere fremhevet – ikke overdøvet.

Du må beregne 0,5 -1 burrata per person.

Tips: Fiken kan byttes ut med søte små tomater. Får du ikke tak i burrata er bøffelmozzarella et godt alternativ.

Server med hjemmelaget eltefri focaccia.

521 har lagret denne
1
porsjoner
  • Burrata
  • fiken, ferske
  • basilikumblader
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • Burrata
  • fiken, ferske
  • basilikumblader
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • salt og kvernet pepper
Server helst osten hel, da noen av gleden er når man deler den opp og den bløte kjernen åpenbarer seg. Serveres med for eksempel ferske fiken skåret i båter og tynne skiver spekeskinke.
Dryss over noen basilikumblader, en klype flaksalt og kvernet sort pepper.
Drypp til slutt over noen gode dråper olivenolje og tykk balsamicoeddik.
woman cooking

Bon appetit!

Server helst osten hel, da noen av gleden er når man deler den opp og den bløte kjernen åpenbarer seg. Serveres med for eksempel ferske fiken skåret i båter og tynne skiver spekeskinke.
Dryss over noen basilikumblader, en klype flaksalt og kvernet sort pepper.
Drypp til slutt over noen gode dråper olivenolje og tykk balsamicoeddik.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?