Steamed buns med ribberester

3 h
Lagret av 996 brukere
Steamed buns med ribberester
Lagret av 996 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Steamed buns

  • 1.25 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 30 g sukker
  • 220 g hvetemel, helst ekstra finsiktet
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss olje

Fyll

  • 600 g ribbe, uten svor og ben
  • 1 stk sitrongress
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 2 ss honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss hoisinsaus
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • olje, nøytral

Ekstra tilbehør

  • hoisinsaus
  • gulrøtter, finsnittede
  • kål, finsnittet
  • koriander
  • sesamfrø
  • sprøstekt løk
  • chilimajones

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Steamed buns

  • 1.25 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 30 g sukker
  • 220 g hvetemel, helst ekstra finsiktet
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss olje

Fyll

  • 600 g ribbe, uten svor og ben
  • 1 stk sitrongress
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 2 ss honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss hoisinsaus
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • olje, nøytral

Ekstra tilbehør

  • hoisinsaus
  • gulrøtter, finsnittede
  • kål, finsnittet
  • koriander
  • sesamfrø
  • sprøstekt løk
  • chilimajones

Steamed buns

Visp sammen vann, gjær og sukker i en bakebolle. Dekk bollen med plastfilm og la blandingen stå i 10 -15 minutter til det begynner å skumme.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland det tørre og oljen sammen med gjærblandingen. Arbeid deigen sammen til en glatt og jevn deig.
Legg deigen over i en passende bolle som på forhånd er smurt med litt olje. Dekk til med plastfilm og la deigen heve i cirka 2 timer.
Kna sammen deigen, del den i 12 like store emner og rull de ut til små boller. Dekk bollene med plastfilm, og la de heve 45 minutter på benken.
Klipp ut 12 firkanter (cirka 10 x 10 cm) av bakepapir.
Klem bollen litt flat med håndbaken og «kjevl» den ut med en spisepinne smurt med litt olje til en rund leiv cirka 10 cm i diameter. Legg spisepinnen midt på leiven og brett den ene siden over den andre. Dra forsiktig ut spisepinnen og legg deigen over på en bit med bakepapir. Dekk umiddelbart til med plastfilm. Form alle brødene og la de heve i ytterligere 15 minutter.
Bruk en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen (vannet skal ikke nå opp til risten). Legg de hevede brødene på risten, legg på lokk og damp brødene i 3-4 minutter til de har blåst seg opp og er gjennomstekte.
Løft brødene over på et fat og dekk til med et fuktig kjøkkenklede, slik at de holder seg varme til servering. Når du er ferdig med å dampe alle brødene kan du oppbevare brødene pakket løst i kjøkkenklede i dampkjelen. Skru av varmen frem til bruk. De dampede brødene kan eventuelt avkjøles helt og fryses ned, for så og dampes igjen i et minutt rett før servering.

Fyll

Skjær ribba i tynne skiver eller i biter.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke kjernen. Finhakk eller finriv hvitløken.
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek ribbeskivene/bitene gylne. Legg kjøttet over på en tallerken så lenge. Fjern eventuelt litt av fettet i pannen og fres sitrongress, hvitløk og ingefær under omrøring i et minutt. Tilsett honning, sukker, soyasaus, hoisin og chilisaus. Rør til alt er godt blandet.
Legg kjøttet tilbake i pannen og vend rundt slik at alt kjøttet har fått en glinsende hinne av saus.
Serveres i varme buns med finsnittede grønnsaker og frisk koriander. Ha gjerne litt chilimajones på toppen og et dryss med sprøstekte hvitløk/løk og/eller sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Steamed buns

Visp sammen vann, gjær og sukker i en bakebolle. Dekk bollen med plastfilm og la blandingen stå i 10 -15 minutter til det begynner å skumme.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland det tørre og oljen sammen med gjærblandingen. Arbeid deigen sammen til en glatt og jevn deig.
Legg deigen over i en passende bolle som på forhånd er smurt med litt olje. Dekk til med plastfilm og la deigen heve i cirka 2 timer.
Kna sammen deigen, del den i 12 like store emner og rull de ut til små boller. Dekk bollene med plastfilm, og la de heve 45 minutter på benken.
Klipp ut 12 firkanter (cirka 10 x 10 cm) av bakepapir.
Klem bollen litt flat med håndbaken og «kjevl» den ut med en spisepinne smurt med litt olje til en rund leiv cirka 10 cm i diameter. Legg spisepinnen midt på leiven og brett den ene siden over den andre. Dra forsiktig ut spisepinnen og legg deigen over på en bit med bakepapir. Dekk umiddelbart til med plastfilm. Form alle brødene og la de heve i ytterligere 15 minutter.
Bruk en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen (vannet skal ikke nå opp til risten). Legg de hevede brødene på risten, legg på lokk og damp brødene i 3-4 minutter til de har blåst seg opp og er gjennomstekte.
Løft brødene over på et fat og dekk til med et fuktig kjøkkenklede, slik at de holder seg varme til servering. Når du er ferdig med å dampe alle brødene kan du oppbevare brødene pakket løst i kjøkkenklede i dampkjelen. Skru av varmen frem til bruk. De dampede brødene kan eventuelt avkjøles helt og fryses ned, for så og dampes igjen i et minutt rett før servering.

Fyll

Skjær ribba i tynne skiver eller i biter.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke kjernen. Finhakk eller finriv hvitløken.
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek ribbeskivene/bitene gylne. Legg kjøttet over på en tallerken så lenge. Fjern eventuelt litt av fettet i pannen og fres sitrongress, hvitløk og ingefær under omrøring i et minutt. Tilsett honning, sukker, soyasaus, hoisin og chilisaus. Rør til alt er godt blandet.
Legg kjøttet tilbake i pannen og vend rundt slik at alt kjøttet har fått en glinsende hinne av saus.
Serveres i varme buns med finsnittede grønnsaker og frisk koriander. Ha gjerne litt chilimajones på toppen og et dryss med sprøstekte hvitløk/løk og/eller sesamfrø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?