Deig til standard dumplings

60 min

Dette er restauranten The Golden Chimp sin standard dumplingdeig, hentet fra kokk Jan Robin Ektvedts kokebok «Asiatisk». Det er en standard deig med hvetemel, salt og vann, som gir en fin, elastisk dumplingdeig.

- Har du pastamaskin, blir kjevlingen veldig mye enklere, så jeg vil nok anbefale det, sier Ektvedt. Selve eltingen av deigen kan fint gjøres for hånd, selv om maskinen gjør alt litt raskere.

417 har lagret denne
Dumplings

Dette er restauranten The Golden Chimp sin standard dumplingdeig, hentet fra kokk Jan Robin Ektvedts kokebok «Asiatisk». Det er en standard deig med hvetemel, salt og vann, som gir en fin, elastisk dumplingdeig.

- Har du pastamaskin, blir kjevlingen veldig mye enklere, så jeg vil nok anbefale det, sier Ektvedt. Selve eltingen av deigen kan fint gjøres for hånd, selv om maskinen gjør alt litt raskere.

417 har lagret denne

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 2.5 dl vann
  • tapiokamel, til utkjevling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 2.5 dl vann
  • tapiokamel, til utkjevling
1. Aller enklest blir dette om du bruker en foodprosessor eller en eltebolle med K-krok. Gjør slik: Ha mel og salt i bollen. Sett vannet til oppkok. Når vannet begynner å koke, setter du maskinen på fullt. Spe deretter med tre fjerdedeler av det kokende vannet. Etter at deigen er ferdig spedd, kjører du den videre i to minutter. Kok så opp resten av vannet på ny, tilsett det kokende vannet mens maskinen kjører, og la alt kjøre sammen til en fast deig. Alternativt gjør du det for hånd: Bland mel og salt, kok opp vannet, ha i vannet mens du rører rundt, bruk hendene og start eltingen når deigen begynner å bli fast. Elt godt til du har fått knadd alt sammen til en fast og smidig deig – fortsett så lenge du gidder, jo mer du elter, jo smidigere og luftigere blir deigen.
2. Ta deigen ut av bollen og kna den godt sammen før du pakker den i plastfolie og setter den på kjøling for å hvile. La deigen hvile minst en halv time i kjøleskapet.
3. Ta så deigen ut og kna den sammen enda en gang du vil se at deigen blir ekstra smidig nå. Pakk deigen inn i plast og legg den den i kjøleskapet, la den hvile i minst ti minutter til.
4. Nå er deigen klar for å kjevles ut. Her anbefaler jeg altså å bruke en pastamaskin – det sparer deg for mye jobb og sikrer at dumplingemnene blir tynne nok. (Men er du tålmodig, sterk og flink med kjevla, lar det seg jo gjøre for hånd også – bare bruk nok mel underveis!)
5. Del deigen i to på langs og klem de to emnene flate slik at de passer inn i valsene på pastamaskinen. Kjevle den ut på tre millimeter tykkelse. Brett så den avlange deigen slik at den ligger tredobbelt. Kjør trelagsdeigen på ny gjennom pastamaskinen, kjevle den ned i tre millimeter tykkelse. Nå skal deigen være klar – tilsett litt tapiokamel på hver side så den ikke kleber. Er emnet fortsatt litt løst eller ikke i riktig tykkelse, gjentar du prosessen til du er fornøyd.
6. Legg den tre millimeter tynne deigen på kjøkkenbenken. Stikk så ut runde emner på omtrent åtte centimeter i diameter med en passende utstikker, eller kutt den i kvadratiske ark. Da har du helt ferdige dumplingskins, klare til å fylles og brettes slik du vil ha dem.
woman cooking

Bon appetit!

1. Aller enklest blir dette om du bruker en foodprosessor eller en eltebolle med K-krok. Gjør slik: Ha mel og salt i bollen. Sett vannet til oppkok. Når vannet begynner å koke, setter du maskinen på fullt. Spe deretter med tre fjerdedeler av det kokende vannet. Etter at deigen er ferdig spedd, kjører du den videre i to minutter. Kok så opp resten av vannet på ny, tilsett det kokende vannet mens maskinen kjører, og la alt kjøre sammen til en fast deig. Alternativt gjør du det for hånd: Bland mel og salt, kok opp vannet, ha i vannet mens du rører rundt, bruk hendene og start eltingen når deigen begynner å bli fast. Elt godt til du har fått knadd alt sammen til en fast og smidig deig – fortsett så lenge du gidder, jo mer du elter, jo smidigere og luftigere blir deigen.
2. Ta deigen ut av bollen og kna den godt sammen før du pakker den i plastfolie og setter den på kjøling for å hvile. La deigen hvile minst en halv time i kjøleskapet.
3. Ta så deigen ut og kna den sammen enda en gang du vil se at deigen blir ekstra smidig nå. Pakk deigen inn i plast og legg den den i kjøleskapet, la den hvile i minst ti minutter til.
4. Nå er deigen klar for å kjevles ut. Her anbefaler jeg altså å bruke en pastamaskin – det sparer deg for mye jobb og sikrer at dumplingemnene blir tynne nok. (Men er du tålmodig, sterk og flink med kjevla, lar det seg jo gjøre for hånd også – bare bruk nok mel underveis!)
5. Del deigen i to på langs og klem de to emnene flate slik at de passer inn i valsene på pastamaskinen. Kjevle den ut på tre millimeter tykkelse. Brett så den avlange deigen slik at den ligger tredobbelt. Kjør trelagsdeigen på ny gjennom pastamaskinen, kjevle den ned i tre millimeter tykkelse. Nå skal deigen være klar – tilsett litt tapiokamel på hver side så den ikke kleber. Er emnet fortsatt litt løst eller ikke i riktig tykkelse, gjentar du prosessen til du er fornøyd.
6. Legg den tre millimeter tynne deigen på kjøkkenbenken. Stikk så ut runde emner på omtrent åtte centimeter i diameter med en passende utstikker, eller kutt den i kvadratiske ark. Da har du helt ferdige dumplingskins, klare til å fylles og brettes slik du vil ha dem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?