Deig til standard dumplings

60 min
444 har lagret denne
Dumplings
444 har lagret denne
8
porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 2.5 dl vann
  • tapiokamel, til utkjevling
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 2.5 dl vann
  • tapiokamel, til utkjevling
1. Aller enklest blir dette om du bruker en foodprosessor eller en eltebolle med K-krok. Gjør slik: Ha mel og salt i bollen. Sett vannet til oppkok. Når vannet begynner å koke, setter du maskinen på fullt. Spe deretter med tre fjerdedeler av det kokende vannet. Etter at deigen er ferdig spedd, kjører du den videre i to minutter. Kok så opp resten av vannet på ny, tilsett det kokende vannet mens maskinen kjører, og la alt kjøre sammen til en fast deig. Alternativt gjør du det for hånd: Bland mel og salt, kok opp vannet, ha i vannet mens du rører rundt, bruk hendene og start eltingen når deigen begynner å bli fast. Elt godt til du har fått knadd alt sammen til en fast og smidig deig – fortsett så lenge du gidder, jo mer du elter, jo smidigere og luftigere blir deigen.
2. Ta deigen ut av bollen og kna den godt sammen før du pakker den i plastfolie og setter den på kjøling for å hvile. La deigen hvile minst en halv time i kjøleskapet.
3. Ta så deigen ut og kna den sammen enda en gang du vil se at deigen blir ekstra smidig nå. Pakk deigen inn i plast og legg den den i kjøleskapet, la den hvile i minst ti minutter til.
4. Nå er deigen klar for å kjevles ut. Her anbefaler jeg altså å bruke en pastamaskin – det sparer deg for mye jobb og sikrer at dumplingemnene blir tynne nok. (Men er du tålmodig, sterk og flink med kjevla, lar det seg jo gjøre for hånd også – bare bruk nok mel underveis!)
5. Del deigen i to på langs og klem de to emnene flate slik at de passer inn i valsene på pastamaskinen. Kjevle den ut på tre millimeter tykkelse. Brett så den avlange deigen slik at den ligger tredobbelt. Kjør trelagsdeigen på ny gjennom pastamaskinen, kjevle den ned i tre millimeter tykkelse. Nå skal deigen være klar – tilsett litt tapiokamel på hver side så den ikke kleber. Er emnet fortsatt litt løst eller ikke i riktig tykkelse, gjentar du prosessen til du er fornøyd.
6. Legg den tre millimeter tynne deigen på kjøkkenbenken. Stikk så ut runde emner på omtrent åtte centimeter i diameter med en passende utstikker, eller kutt den i kvadratiske ark. Da har du helt ferdige dumplingskins, klare til å fylles og brettes slik du vil ha dem.
woman cooking

Bon appetit!

1. Aller enklest blir dette om du bruker en foodprosessor eller en eltebolle med K-krok. Gjør slik: Ha mel og salt i bollen. Sett vannet til oppkok. Når vannet begynner å koke, setter du maskinen på fullt. Spe deretter med tre fjerdedeler av det kokende vannet. Etter at deigen er ferdig spedd, kjører du den videre i to minutter. Kok så opp resten av vannet på ny, tilsett det kokende vannet mens maskinen kjører, og la alt kjøre sammen til en fast deig. Alternativt gjør du det for hånd: Bland mel og salt, kok opp vannet, ha i vannet mens du rører rundt, bruk hendene og start eltingen når deigen begynner å bli fast. Elt godt til du har fått knadd alt sammen til en fast og smidig deig – fortsett så lenge du gidder, jo mer du elter, jo smidigere og luftigere blir deigen.
2. Ta deigen ut av bollen og kna den godt sammen før du pakker den i plastfolie og setter den på kjøling for å hvile. La deigen hvile minst en halv time i kjøleskapet.
3. Ta så deigen ut og kna den sammen enda en gang du vil se at deigen blir ekstra smidig nå. Pakk deigen inn i plast og legg den den i kjøleskapet, la den hvile i minst ti minutter til.
4. Nå er deigen klar for å kjevles ut. Her anbefaler jeg altså å bruke en pastamaskin – det sparer deg for mye jobb og sikrer at dumplingemnene blir tynne nok. (Men er du tålmodig, sterk og flink med kjevla, lar det seg jo gjøre for hånd også – bare bruk nok mel underveis!)
5. Del deigen i to på langs og klem de to emnene flate slik at de passer inn i valsene på pastamaskinen. Kjevle den ut på tre millimeter tykkelse. Brett så den avlange deigen slik at den ligger tredobbelt. Kjør trelagsdeigen på ny gjennom pastamaskinen, kjevle den ned i tre millimeter tykkelse. Nå skal deigen være klar – tilsett litt tapiokamel på hver side så den ikke kleber. Er emnet fortsatt litt løst eller ikke i riktig tykkelse, gjentar du prosessen til du er fornøyd.
6. Legg den tre millimeter tynne deigen på kjøkkenbenken. Stikk så ut runde emner på omtrent åtte centimeter i diameter med en passende utstikker, eller kutt den i kvadratiske ark. Da har du helt ferdige dumplingskins, klare til å fylles og brettes slik du vil ha dem.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?