Flatbread med cheddar-topping
Her får du grunnoppskriften på flatbreads samt et forslag til topping med cheddar og svartkål.
- Men prøv deg frem med hvilken topping som helst, det meste blir godt på disse brødene, sier Sofia Wood, som står bak oppskriften.
Den er hentet fra boken "Vinter hos Wood - en kokbok från höstmörkrets intåg till vårljusets återkomst”.
Tips: Om du lager brødene litt i forveien, kan du med fordel varme dem en liten stund i ovnen på 150 grader etter at du har strødd over osten, slik at den smelter litt.
Her får du grunnoppskriften på flatbreads samt et forslag til topping med cheddar og svartkål.
- Men prøv deg frem med hvilken topping som helst, det meste blir godt på disse brødene, sier Sofia Wood, som står bak oppskriften.
Den er hentet fra boken "Vinter hos Wood - en kokbok från höstmörkrets intåg till vårljusets återkomst”.
Tips: Om du lager brødene litt i forveien, kan du med fordel varme dem en liten stund i ovnen på 150 grader etter at du har strødd over osten, slik at den smelter litt.
Ingredienser
- 5 dl hvetemel
- 0.75 ts bakepulver
- 2 ts salt
- 0.5 ts sukker
- 3 dl rømme
- 4 ss olivenolje
Topping
- 3 stk sjalottløk, i skiver
- 200 g svartkål mix, revet i cirka 3 cm store biter
- cheddar, vellagret, smuldret
- 1 stk sitron, kun zest
- salt
- pepper, nykvernet
Slik gjør du:
- 5 dl hvetemel
- 0.75 ts bakepulver
- 2 ts salt
- 0.5 ts sukker
- 3 dl rømme
- 4 ss olivenolje
Topping
- 3 stk sjalottløk, i skiver
- 200 g svartkål mix, revet i cirka 3 cm store biter
- cheddar, vellagret, smuldret
- 1 stk sitron, kun zest
- salt
- pepper, nykvernet
