Myke sommerruller med laks og chilidipp

60 min

Rå laks kan spises som sashimi eller pokebowl, men hva med å fylle laksen i myke vårruller? Sammen med sprø grønnsaker og en frisk chilidipp.
Oppskriften gir 12 ruller. 
Tips:
Grønnsakene kan varieres etter eget ønske, det passer veldig fint med både mango og avokado.

1527 har lagret denne
Sommerruller med laks

Rå laks kan spises som sashimi eller pokebowl, men hva med å fylle laksen i myke vårruller? Sammen med sprø grønnsaker og en frisk chilidipp.
Oppskriften gir 12 ruller. 
Tips:
Grønnsakene kan varieres etter eget ønske, det passer veldig fint med både mango og avokado.

1527 har lagret denne
4
porsjoner
  • 12 stk rispapir, runde, cirka 20 cm i diameter
  • 100 g risnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • 3 stykker vårløk
  • 0.25 stk rødkål
  • 300 g laks, fersk av sushi-kvalitet
  • 3 bl isbergsalat, store blader, revet i 12 biter
  • friske urter, koriander, mynte og basilikum

Frisk chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss vann
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk rispapir, runde, cirka 20 cm i diameter
  • 100 g risnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • 3 stykker vårløk
  • 0.25 stk rødkål
  • 300 g laks, fersk av sushi-kvalitet
  • 3 bl isbergsalat, store blader, revet i 12 biter
  • friske urter, koriander, mynte og basilikum

Frisk chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss vann
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
Bland sammen alle ingrediensene til dippen, kjør det gjerne raskt sammen med stavmikser.
Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler. Skjær kålen i tynne strimler og del laksen i skiver.
Bløtlegg rispapirene raskt i varmt vann (eller som beskrevet på pakken) og la det renne av seg på en fjøl eller et kjøkkenhåndkle (det enkleste er å jobbe med ett og ett ark).
Bløtlegg rispapirene raskt i varmt vann (eller som beskrevet på pakken) og la det renne av seg på en fjøl eller et kjøkkenhåndkle (det enkleste er å jobbe med ett og ett ark).
Legg på urter og laks.
Legg deretter på salat, nudler, kål, agurk, gulrot og vårløk.
Legg deretter på salat, nudler, kål, agurk, gulrot og vårløk.
Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Server rullene med den friske chilidippen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til dippen, kjør det gjerne raskt sammen med stavmikser.
Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler. Skjær kålen i tynne strimler og del laksen i skiver.
Bløtlegg rispapirene raskt i varmt vann (eller som beskrevet på pakken) og la det renne av seg på en fjøl eller et kjøkkenhåndkle (det enkleste er å jobbe med ett og ett ark).
Bløtlegg rispapirene raskt i varmt vann (eller som beskrevet på pakken) og la det renne av seg på en fjøl eller et kjøkkenhåndkle (det enkleste er å jobbe med ett og ett ark).
Legg på urter og laks.
Legg deretter på salat, nudler, kål, agurk, gulrot og vårløk.
Legg deretter på salat, nudler, kål, agurk, gulrot og vårløk.
Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Server rullene med den friske chilidippen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?