Har du hørt om bao buns eller steamed buns? Dette er dampede, runde brød eller boller, som du kan fylle med det aller meste. Prøv for eksempel med fritert kylling eller krydret kjøtt og kimchi.
Har du hørt om bao buns eller steamed buns? Dette er dampede, runde brød eller boller, som du kan fylle med det aller meste. Prøv for eksempel med fritert kylling eller krydret kjøtt og kimchi.
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm til fingervarmt.
Ha tørrgjæren i en bakebolle og hell over væsken. Tilsett sukker og rør til gjær og sukker er oppløst.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland det tørre sammen med gjærblandingen.
Arbeid deigen sammen til en glatt og jevn deig. Legg deigen over i en passende bolle, som på forhånd er smurt med litt olje. Dekk til med plastfilm og la deigen heve i cirka 2 timer.
Kna sammen deigen. Del den i 8 like store emner og rull de ut til små boller. Dekk bollene med plastfilm og la de heve 45 minutter på benken.
Klipp ut 8 firkanter (ca. 10x10 cm) av bakepapir.
Klem bollen litt flat med håndbaken og kjevle den ut med en spisepinne smurt med litt olje til en rund leiv, cirka 10 cm i diameter.
Legg spisepinnen midt på leiven og brett den ene siden over den andre. Dra forsiktig ut spisepinnen og legg deigen over på en bit med bakepapir. Dekk umiddelbart til med plastfilm.
Form alle brødene og la de etterheve i 15 minutter.
Bruk en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen. Vannet skal ikke nå opp til risten.
Legg de hevede brødene på risten, legg på lokk og damp brødene i 3-4 minutter, eller til brødene har blåst seg opp og er gjennomstekte.
Løft brødene over på et fat og dekk til med et fuktig kjøkkenklede, slik at de holder seg varme til servering.
Når du er ferdig med å dampe alle brødene, kan du oppbevare brødene i dampkjelen, løst innepakket i kjøkkenklede. Skru av varmen frem til bruk.
Bon appetit!
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm til fingervarmt.
Ha tørrgjæren i en bakebolle og hell over væsken. Tilsett sukker og rør til gjær og sukker er oppløst.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland det tørre sammen med gjærblandingen.
Arbeid deigen sammen til en glatt og jevn deig. Legg deigen over i en passende bolle, som på forhånd er smurt med litt olje. Dekk til med plastfilm og la deigen heve i cirka 2 timer.
Kna sammen deigen. Del den i 8 like store emner og rull de ut til små boller. Dekk bollene med plastfilm og la de heve 45 minutter på benken.
Klipp ut 8 firkanter (ca. 10x10 cm) av bakepapir.
Klem bollen litt flat med håndbaken og kjevle den ut med en spisepinne smurt med litt olje til en rund leiv, cirka 10 cm i diameter.
Legg spisepinnen midt på leiven og brett den ene siden over den andre. Dra forsiktig ut spisepinnen og legg deigen over på en bit med bakepapir. Dekk umiddelbart til med plastfilm.
Form alle brødene og la de etterheve i 15 minutter.
Bruk en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen. Vannet skal ikke nå opp til risten.
Legg de hevede brødene på risten, legg på lokk og damp brødene i 3-4 minutter, eller til brødene har blåst seg opp og er gjennomstekte.
Løft brødene over på et fat og dekk til med et fuktig kjøkkenklede, slik at de holder seg varme til servering.
Når du er ferdig med å dampe alle brødene, kan du oppbevare brødene i dampkjelen, løst innepakket i kjøkkenklede. Skru av varmen frem til bruk.