Til hovedinnhold

Wrap med smak av ertesuppe

2 h

Er du ute etter en annerledes wrap? Da bør du prøve denne med smak av ertesuppe, fra matblogger og kokebokforfatter Nevada Berg.

– Den tradisjonelle ertesuppen, som består av tørkede erter, løk, gulrot, purre, kålrot eller sellerirot og en svine- eller fenaknoke, serveres normalt med flatbrød. Noen ganger tilsettes også bygg og poteter i suppen. Denne typiske stabbursretten består av mange varer som ville ha blitt lagret nettopp på stabburet, sier Berg.

Hun forteller at hun sør i Norge snublet over en interessant tradisjon, med å dyppe flatbrød i vann så det blir mykt igjen og deretter bruke det som en slags wrap. Fyllet kan være fisk eller andre godsaker.

– Jeg ble inspirert og bestemte meg for å lage en wrap av vætet flatbrød som jeg fylte med smaksgiverne fra den tradisjonelle ertesuppen. Har du ikke flatbrød, kan du bruke fullkornstortilla. Hvis du vil gjøre retten vegetarisk, kan du erstatte kjøttet med ovnsstekte poteter, sier hun.

Lagret av 46 brukere
Wrap med smak av ertesuppe

Er du ute etter en annerledes wrap? Da bør du prøve denne med smak av ertesuppe, fra matblogger og kokebokforfatter Nevada Berg.

– Den tradisjonelle ertesuppen, som består av tørkede erter, løk, gulrot, purre, kålrot eller sellerirot og en svine- eller fenaknoke, serveres normalt med flatbrød. Noen ganger tilsettes også bygg og poteter i suppen. Denne typiske stabbursretten består av mange varer som ville ha blitt lagret nettopp på stabburet, sier Berg.

Hun forteller at hun sør i Norge snublet over en interessant tradisjon, med å dyppe flatbrød i vann så det blir mykt igjen og deretter bruke det som en slags wrap. Fyllet kan være fisk eller andre godsaker.

– Jeg ble inspirert og bestemte meg for å lage en wrap av vætet flatbrød som jeg fylte med smaksgiverne fra den tradisjonelle ertesuppen. Har du ikke flatbrød, kan du bruke fullkornstortilla. Hvis du vil gjøre retten vegetarisk, kan du erstatte kjøttet med ovnsstekte poteter, sier hun.

Lagret av 46 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Gul ertepuré

  • 1 ss smør
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2.5 dl tørkede erter, gule, lagt i bløt over natten og avrent
  • 7.5 dl vann
  • 0.25 ts salt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss sitronsaft, nypresset
  • 3 ss salt

Wrap

  • 2 stykker gulrot, i tynne staver
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 stykker flatbrød
  • 70 g ruccola
  • 250 g bygg, kokt
  • 1 stk kålrot, liten, i tynne staver
  • 1 stk purreløk, i skiver
  • gressløk
  • kjøtt, fra spekeskinke eller fenalår, kokt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gul ertepuré

  • 1 ss smør
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2.5 dl tørkede erter, gule, lagt i bløt over natten og avrent
  • 7.5 dl vann
  • 0.25 ts salt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss sitronsaft, nypresset
  • 3 ss salt

Wrap

  • 2 stykker gulrot, i tynne staver
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 stykker flatbrød
  • 70 g ruccola
  • 250 g bygg, kokt
  • 1 stk kålrot, liten, i tynne staver
  • 1 stk purreløk, i skiver
  • gressløk
  • kjøtt, fra spekeskinke eller fenalår, kokt
  • pepper
Lag først ertepureen. Smelt smør i en middels stor gryte, tilsett løk og fres til løken er myk og gjennomsiktig.
Tilsett erter, vann og salt og senk varmen. La småkoke i omtrent 1,5 timer, til ertene er myke.
Ta gryten av varmen og la avkjøles litt. Ha suppen i en kjøkkenmaskin med hvitløksfeddet, sitronsaft og resten av saltet. Kjør til en glatt puré. Sett til side.
Vend sammen gulrotstavene og sitronsaften i en liten skål. La stå i omtrent 20 minutter.
Forbered flatbrødene ved å legge dem i lunkent vann. Ta dem ut av vannet og pakk hvert flatbrød inn i et glasshåndkle i 2–3 minutter, til de er myke. Er flatbrødene dine store, holder det kanskje å bruke to som du fordeler på fire porsjoner.
Monter wrapene ved å smøre en god porsjon ertepuré på hver. Topp med rucola- eller spinatblader, bygg, gulrøtter, kålrot, purre og gressløk. Avslutt med en god porsjon kjøtt og et dryss svart pepper.
Brett først inn sidene, og brett så bunnen en tredjedel opp. Brett under og rull oppover. Skjær i to ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først ertepureen. Smelt smør i en middels stor gryte, tilsett løk og fres til løken er myk og gjennomsiktig.
Tilsett erter, vann og salt og senk varmen. La småkoke i omtrent 1,5 timer, til ertene er myke.
Ta gryten av varmen og la avkjøles litt. Ha suppen i en kjøkkenmaskin med hvitløksfeddet, sitronsaft og resten av saltet. Kjør til en glatt puré. Sett til side.
Vend sammen gulrotstavene og sitronsaften i en liten skål. La stå i omtrent 20 minutter.
Forbered flatbrødene ved å legge dem i lunkent vann. Ta dem ut av vannet og pakk hvert flatbrød inn i et glasshåndkle i 2–3 minutter, til de er myke. Er flatbrødene dine store, holder det kanskje å bruke to som du fordeler på fire porsjoner.
Monter wrapene ved å smøre en god porsjon ertepuré på hver. Topp med rucola- eller spinatblader, bygg, gulrøtter, kålrot, purre og gressløk. Avslutt med en god porsjon kjøtt og et dryss svart pepper.
Brett først inn sidene, og brett så bunnen en tredjedel opp. Brett under og rull oppover. Skjær i to ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?