Wrap med smak av ertesuppe
Er du ute etter en annerledes wrap? Da bør du prøve denne med smak av ertesuppe, fra matblogger og kokebokforfatter Nevada Berg.
– Den tradisjonelle ertesuppen, som består av tørkede erter, løk, gulrot, purre, kålrot eller sellerirot og en svine- eller fenaknoke, serveres normalt med flatbrød. Noen ganger tilsettes også bygg og poteter i suppen. Denne typiske stabbursretten består av mange varer som ville ha blitt lagret nettopp på stabburet, sier Berg.
Hun forteller at hun sør i Norge snublet over en interessant tradisjon, med å dyppe flatbrød i vann så det blir mykt igjen og deretter bruke det som en slags wrap. Fyllet kan være fisk eller andre godsaker.
– Jeg ble inspirert og bestemte meg for å lage en wrap av vætet flatbrød som jeg fylte med smaksgiverne fra den tradisjonelle ertesuppen. Har du ikke flatbrød, kan du bruke fullkornstortilla. Hvis du vil gjøre retten vegetarisk, kan du erstatte kjøttet med ovnsstekte poteter, sier hun.
Er du ute etter en annerledes wrap? Da bør du prøve denne med smak av ertesuppe, fra matblogger og kokebokforfatter Nevada Berg.
– Den tradisjonelle ertesuppen, som består av tørkede erter, løk, gulrot, purre, kålrot eller sellerirot og en svine- eller fenaknoke, serveres normalt med flatbrød. Noen ganger tilsettes også bygg og poteter i suppen. Denne typiske stabbursretten består av mange varer som ville ha blitt lagret nettopp på stabburet, sier Berg.
Hun forteller at hun sør i Norge snublet over en interessant tradisjon, med å dyppe flatbrød i vann så det blir mykt igjen og deretter bruke det som en slags wrap. Fyllet kan være fisk eller andre godsaker.
– Jeg ble inspirert og bestemte meg for å lage en wrap av vætet flatbrød som jeg fylte med smaksgiverne fra den tradisjonelle ertesuppen. Har du ikke flatbrød, kan du bruke fullkornstortilla. Hvis du vil gjøre retten vegetarisk, kan du erstatte kjøttet med ovnsstekte poteter, sier hun.
Ingredienser
Gul ertepuré
- 1 ss smør
- 1 stk løk, finhakket
- 2.5 dl tørkede erter, gule, lagt i bløt over natten og avrent
- 7.5 dl vann
- 0.25 ts salt
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss sitronsaft, nypresset
- 3 ss salt
Wrap
- 2 stykker gulrot, i tynne staver
- 1 ss sitronsaft
- 4 stykker flatbrød
- 70 g ruccola
- 250 g bygg, kokt
- 1 stk kålrot, liten, i tynne staver
- 1 stk purreløk, i skiver
- gressløk
- kjøtt, fra spekeskinke eller fenalår, kokt
- pepper
Slik gjør du:
Gul ertepuré
- 1 ss smør
- 1 stk løk, finhakket
- 2.5 dl tørkede erter, gule, lagt i bløt over natten og avrent
- 7.5 dl vann
- 0.25 ts salt
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss sitronsaft, nypresset
- 3 ss salt
Wrap
- 2 stykker gulrot, i tynne staver
- 1 ss sitronsaft
- 4 stykker flatbrød
- 70 g ruccola
- 250 g bygg, kokt
- 1 stk kålrot, liten, i tynne staver
- 1 stk purreløk, i skiver
- gressløk
- kjøtt, fra spekeskinke eller fenalår, kokt
- pepper
