Antipasti-fat med rødbethummus, tomatsalat og salte mandler

60 min

Et bugnende antipasti-fat med masse deilige godsaker er perfekt delemat.

Fyll opp med for eksempel spekeskinke i tynne skiver, spekepølser, fennikelsalami, gorgonzola, talleggio, fersk mozzarella, marinerte oliven, ferske eller tørkede aprikoser, jordbær, aioli, grissini og godt brød i tillegg til tomatsalat, rødbethummus, plommekompott og ristede salte mandler som du får oppskriften på her.

360 har lagret denne
Bugnende antipasti-fat - perfekt for deling

Et bugnende antipasti-fat med masse deilige godsaker er perfekt delemat.

Fyll opp med for eksempel spekeskinke i tynne skiver, spekepølser, fennikelsalami, gorgonzola, talleggio, fersk mozzarella, marinerte oliven, ferske eller tørkede aprikoser, jordbær, aioli, grissini og godt brød i tillegg til tomatsalat, rødbethummus, plommekompott og ristede salte mandler som du får oppskriften på her.

360 har lagret denne
8
porsjoner

Plommekompott

  • 0.5 kg plommer
  • 75 g sukker
  • 0.5 dl vann, eller søt hvitvin
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 1 klype kardemomme, malt
  • 1 klype allehånde, malt
  • 2 ts sitronsaft

Salte mandler

  • 200 g mandler, skåldede
  • 1 ss salt
  • 0.25 ts kajennepepper
  • 5 ss olivenolje

Rødbethummus

  • 1 stk rødbet, kokt
  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen
  • 2 ss tahini, rå, og av topp kvalitet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • røkt paprikapulver, hakket persille, knust spisskummen til pynt

tomatsalat

  • småtomater
  • rødløk
  • basilikum
  • olivenolje, kaldpresset
  • balsamicoeddik, gjerne balsamicosirup
  • flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale

Plommekompott

  • 0.5 kg plommer
  • 75 g sukker
  • 0.5 dl vann, eller søt hvitvin
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 1 klype kardemomme, malt
  • 1 klype allehånde, malt
  • 2 ts sitronsaft

Salte mandler

  • 200 g mandler, skåldede
  • 1 ss salt
  • 0.25 ts kajennepepper
  • 5 ss olivenolje

Rødbethummus

  • 1 stk rødbet, kokt
  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen
  • 2 ss tahini, rå, og av topp kvalitet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • røkt paprikapulver, hakket persille, knust spisskummen til pynt

tomatsalat

  • småtomater
  • rødløk
  • basilikum
  • olivenolje, kaldpresset
  • balsamicoeddik, gjerne balsamicosirup
  • flaksalt
Dandering: Finn frem et stort fat og små skåler. Fyll opp skålene og dander et lekkert bugnende antipasti-fat.

Plommekompott

Skyll plommene, del dem i to og fjern plommesteinen. Skjær plommene i mindre biter. Skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til kompotten har fått en tyktflytende konsistens. Rør jevnlig (og rør ofte mot slutten), slik at det ikke fester seg/brenner seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl.

Salte mandler

Bland salt og kajennepepper i en bolle. Bland olje og mandler i en stekepanne og stek under stadig omrøring i cirka 5 minutter, eller til mandlene er gylne. Hell mandlene over i saltblandingen og vend rundt slik at alle mandlene blir saltet.

Rødbethummus

Skrell og del rødbeten i mindre biter. Skyll kikertene godt i kaldt vann og kjør dem sammen med rødbetbitene til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (cirka ½ dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt. Pynt med et dryss av spisskummen, paprikapulver, noen dråper olivenolje og hakket persille.

Tomatsalat

Del tomatene i to eller fire. Bland sammen tomater, finsnittet rødløk, basilikumblader, en stråle olje og noen gode dråper balsamico. Dryss over litt flaksalt ved servering. og dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Dandering: Finn frem et stort fat og små skåler. Fyll opp skålene og dander et lekkert bugnende antipasti-fat.

Plommekompott

Skyll plommene, del dem i to og fjern plommesteinen. Skjær plommene i mindre biter. Skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til kompotten har fått en tyktflytende konsistens. Rør jevnlig (og rør ofte mot slutten), slik at det ikke fester seg/brenner seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl.

Salte mandler

Bland salt og kajennepepper i en bolle. Bland olje og mandler i en stekepanne og stek under stadig omrøring i cirka 5 minutter, eller til mandlene er gylne. Hell mandlene over i saltblandingen og vend rundt slik at alle mandlene blir saltet.

Rødbethummus

Skrell og del rødbeten i mindre biter. Skyll kikertene godt i kaldt vann og kjør dem sammen med rødbetbitene til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (cirka ½ dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt. Pynt med et dryss av spisskummen, paprikapulver, noen dråper olivenolje og hakket persille.

Tomatsalat

Del tomatene i to eller fire. Bland sammen tomater, finsnittet rødløk, basilikumblader, en stråle olje og noen gode dråper balsamico. Dryss over litt flaksalt ved servering. og dressing.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?