Antipasti-fat med rødbethummus, tomatsalat og salte mandler
Et bugnende antipasti-fat med masse deilige godsaker er perfekt delemat.
Fyll opp med for eksempel spekeskinke i tynne skiver, spekepølser, fennikelsalami, gorgonzola, talleggio, fersk mozzarella, marinerte oliven, ferske eller tørkede aprikoser, jordbær, aioli, grissini og godt brød i tillegg til tomatsalat, rødbethummus, plommekompott og ristede salte mandler som du får oppskriften på her.
Et bugnende antipasti-fat med masse deilige godsaker er perfekt delemat.
Fyll opp med for eksempel spekeskinke i tynne skiver, spekepølser, fennikelsalami, gorgonzola, talleggio, fersk mozzarella, marinerte oliven, ferske eller tørkede aprikoser, jordbær, aioli, grissini og godt brød i tillegg til tomatsalat, rødbethummus, plommekompott og ristede salte mandler som du får oppskriften på her.
Plommekompott
- 0.5 kg plommer
- 75 g sukker
- 0.5 dl vann, eller søt hvitvin
- 0.5 stk vaniljestang
- 1 klype kardemomme, malt
- 1 klype allehånde, malt
- 2 ts sitronsaft
Salte mandler
- 200 g mandler, skåldede
- 1 ss salt
- 0.25 ts kajennepepper
- 5 ss olivenolje
Rødbethummus
- 1 stk rødbet, kokt
- 400 g kikerter, kokte
- 0.5 ts spisskummen
- 2 ss tahini, rå, og av topp kvalitet
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- salt
- røkt paprikapulver, hakket persille, knust spisskummen til pynt
tomatsalat
- småtomater
- rødløk
- basilikum
- olivenolje, kaldpresset
- balsamicoeddik, gjerne balsamicosirup
- flaksalt
Plommekompott
- 0.5 kg plommer
- 75 g sukker
- 0.5 dl vann, eller søt hvitvin
- 0.5 stk vaniljestang
- 1 klype kardemomme, malt
- 1 klype allehånde, malt
- 2 ts sitronsaft
Salte mandler
- 200 g mandler, skåldede
- 1 ss salt
- 0.25 ts kajennepepper
- 5 ss olivenolje
Rødbethummus
- 1 stk rødbet, kokt
- 400 g kikerter, kokte
- 0.5 ts spisskummen
- 2 ss tahini, rå, og av topp kvalitet
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- salt
- røkt paprikapulver, hakket persille, knust spisskummen til pynt
tomatsalat
- småtomater
- rødløk
- basilikum
- olivenolje, kaldpresset
- balsamicoeddik, gjerne balsamicosirup
- flaksalt
Plommekompott
Salte mandler
Rødbethummus
Tomatsalat
