Til hovedinnhold

Sylte med lune epler og syltet rødløk

1 h

Mye kan kjøpes ferdig, men det er alltid hyggelig med noen små hjemmelagde innslag som høyner stemningen på julebordet. Server sylte med hjemmelaget tilbehør. Syltet rødløk og stekte lune epler smaker nydelig til sylta. Lefse og grov sennep hører også med.

Lagret av 61 brukere
Sylte med lune epler og syltet rødløk
Foto: Sara Johannessen Meek

Mye kan kjøpes ferdig, men det er alltid hyggelig med noen små hjemmelagde innslag som høyner stemningen på julebordet. Server sylte med hjemmelaget tilbehør. Syltet rødløk og stekte lune epler smaker nydelig til sylta. Lefse og grov sennep hører også med.

Lagret av 61 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 600 g sylte, skåret i tynne skiver
  • 2 g røde epler, syrlige
  • 6 stykker svisker
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning, flytende
  • timian, frisk
  • grov sennep
  • lefse, av potet

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl rødvinseddik, evt. eplecidereddk og
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g sylte, skåret i tynne skiver
  • 2 g røde epler, syrlige
  • 6 stykker svisker
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning, flytende
  • timian, frisk
  • grov sennep
  • lefse, av potet

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl rødvinseddik, evt. eplecidereddk og
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 klype salt

Syltet rødløk

Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt og hell den varme syltelaken over løken slik at løken er dekket av lake.
Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.

Stekte epler

Skjær eplene i båter. Del sviskene i to eller fire. Varm smør og honning i en stekepanne over hy varme. Tilsett eplebåtene og stek eplene gylne og møre. Tilsett svisker og et par tre timianstilker underveis i stekingen.

Servering

Server lune epler og syltet rødløk som tilbehør til sylte sammen med lefser og grov sennep.
woman cooking

Bon appetit!

Syltet rødløk

Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt og hell den varme syltelaken over løken slik at løken er dekket av lake.
Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.

Stekte epler

Skjær eplene i båter. Del sviskene i to eller fire. Varm smør og honning i en stekepanne over hy varme. Tilsett eplebåtene og stek eplene gylne og møre. Tilsett svisker og et par tre timianstilker underveis i stekingen.

Servering

Server lune epler og syltet rødløk som tilbehør til sylte sammen med lefser og grov sennep.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?