Til hovedinnhold
rask

Grillet camembert med varme fikener, honning og rosmarin

20 min

Griller du camemberten et par minutter i en glovarm grillpanne har den straks fått et hjemmelaget preg den, med en mild røyksmak og nærmest flytende ostemasse. Topp den nygrillede osten med ferske fikener surret i smør og honning, og server nøtter og myslikjeks ved siden av for ekstra glede. Enkelt og knallgodt!

Lagret av 206 brukere
Grillet camembert med varme fikener, honning og rosmarin

Griller du camemberten et par minutter i en glovarm grillpanne har den straks fått et hjemmelaget preg den, med en mild røyksmak og nærmest flytende ostemasse. Topp den nygrillede osten med ferske fikener surret i smør og honning, og server nøtter og myslikjeks ved siden av for ekstra glede. Enkelt og knallgodt!

Lagret av 206 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g camembert
  • 4 stk fiken, ferske
  • 2 ss smør
  • 2 ss honning, flytende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 1 ss rosmarin, frisk (små, spede blader)
  • kjeks
  • knekkebrød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g camembert
  • 4 stk fiken, ferske
  • 2 ss smør
  • 2 ss honning, flytende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 1 ss rosmarin, frisk (små, spede blader)
  • kjeks
  • knekkebrød
Det enkleste er å bruke en grillpanne. Varm pannen og legg osten i pannen. La den ligge et knapt minutt på den ene siden før du forsiktig snur osten og griller den et knapt minutt på den andre siden. Osten skal få tydelige grillstriper og bli myk i konsistensen, men pass på så den ikke ligger for lenge slik at den sprekker og ostemassen flyter utover i pannen.
Del fikenene i fire. Varm smør, honning og vaniljestang (splittet på langs) i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett fiken og rosmarin og la det surre et par minutter til fikenene er møre. Topp den nygrillede osten med varme fiken.
woman cooking

Bon appetit!

Det enkleste er å bruke en grillpanne. Varm pannen og legg osten i pannen. La den ligge et knapt minutt på den ene siden før du forsiktig snur osten og griller den et knapt minutt på den andre siden. Osten skal få tydelige grillstriper og bli myk i konsistensen, men pass på så den ikke ligger for lenge slik at den sprekker og ostemassen flyter utover i pannen.
Del fikenene i fire. Varm smør, honning og vaniljestang (splittet på langs) i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett fiken og rosmarin og la det surre et par minutter til fikenene er møre. Topp den nygrillede osten med varme fiken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?