Rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk

60 min

En bit rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk er en strålende kombinasjon og perfekt som fingermat eller forrett. Eplekompotten lager du enkelt selv med syrlige, helst norske, epler, vanilje, litt sukker og en skvett eplemost.

171 har lagret denne
Rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk

En bit rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk er en strålende kombinasjon og perfekt som fingermat eller forrett. Eplekompotten lager du enkelt selv med syrlige, helst norske, epler, vanilje, litt sukker og en skvett eplemost.

171 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker eple, gjerne norske og syrlige
  • 1 - 2 ss sukker
  • 4 ss eplemost
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 250 - 300 g rakfisk, helst filet
  • rømme
  • gressløk
  • dill
  • rødløk, i tynne ringer/skiver
  • lefse, av potet
Unngå at skjermen går i dvale
Skrell og skjær eplene i små biter. Har eplene en flott, rød farge, kan du la litt av skallet være igjen. Det setter en fin farge på kompotten.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en teskje.
Ha eplebitene i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, vaniljefrø, sukker og eplemost. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet. Rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen. Avkjøl.
Del lefsene i grove biter. Skjær rakfisken i jevne, pene, smale biter.
Legg en liten teskje eplekompott og en liten rømmeklatt på hver lefsebit. Topp med en fiskebit og rødløk. Dryss over hakket gressløk og dill.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?