Til hovedinnhold

Rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk

1 h

En bit rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk er en strålende kombinasjon og perfekt som fingermat eller forrett. Eplekompotten lager du enkelt selv med syrlige, helst norske, epler, vanilje, litt sukker og en skvett eplemost.

Lagret av 166 brukere
Rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk

En bit rakfisk på lefse med eplekompott, rømme og rødløk er en strålende kombinasjon og perfekt som fingermat eller forrett. Eplekompotten lager du enkelt selv med syrlige, helst norske, epler, vanilje, litt sukker og en skvett eplemost.

Lagret av 166 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker eple, gjerne norske og syrlige
  • 1 - 2 ss sukker
  • 4 ss eplemost
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 250 - 300 g rakfisk, helst filet
  • rømme
  • gressløk
  • dill
  • rødløk, i tynne ringer/skiver
  • lefse, av potet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker eple, gjerne norske og syrlige
  • 1 - 2 ss sukker
  • 4 ss eplemost
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 250 - 300 g rakfisk, helst filet
  • rømme
  • gressløk
  • dill
  • rødløk, i tynne ringer/skiver
  • lefse, av potet
Skrell og skjær eplene i små biter. Har eplene en flott, rød farge, kan du la litt av skallet være igjen. Det setter en fin farge på kompotten.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en teskje.
Ha eplebitene i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, vaniljefrø, sukker og eplemost. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet. Rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen. Avkjøl.
Del lefsene i grove biter. Skjær rakfisken i jevne, pene, smale biter.
Legg en liten teskje eplekompott og en liten rømmeklatt på hver lefsebit. Topp med en fiskebit og rødløk. Dryss over hakket gressløk og dill.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær eplene i små biter. Har eplene en flott, rød farge, kan du la litt av skallet være igjen. Det setter en fin farge på kompotten.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en teskje.
Ha eplebitene i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, vaniljefrø, sukker og eplemost. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet. Rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen. Avkjøl.
Del lefsene i grove biter. Skjær rakfisken i jevne, pene, smale biter.
Legg en liten teskje eplekompott og en liten rømmeklatt på hver lefsebit. Topp med en fiskebit og rødløk. Dryss over hakket gressløk og dill.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?