rask

Croissant med ost og skinke

30 min

Croissant med ost og skinke er den ultimate comfort food. Her får du en fantastisk croissant servert som en croque madame. Mektig og magisk.

211 har lagret denne
Croissant med ost og skinke

Croissant med ost og skinke er den ultimate comfort food. Her får du en fantastisk croissant servert som en croque madame. Mektig og magisk.

211 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 stykker croissant, store
  • dijonsennep
  • 4 stykker røkt skinke, eller kokt skinke
  • 2 stykker egg
  • smør, til steking
  • persille, hakket, til pynt
  • salat, til servering

Ostesaus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk, varm
  • 100 g gruyere, revet, eventuelt hvit, vellagret ost
  • muskat
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker croissant, store
  • dijonsennep
  • 4 stykker røkt skinke, eller kokt skinke
  • 2 stykker egg
  • smør, til steking
  • persille, hakket, til pynt
  • salat, til servering

Ostesaus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk, varm
  • 100 g gruyere, revet, eventuelt hvit, vellagret ost
  • muskat
  • salt
  • pepper
Varm ovnen til 220 grader.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Rør inn melet, og la det frese et par minutter over middels varme under konstant omrøring.
Ha i melken mens du visper energisk. La sausen småkoke i 2-5 minutter under stadig omrøring.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn halvparten av osten. Smak sausen til med muskat, kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Del croissantene i to. Smør underdelene med et tynt lag sennep og legg på skinkeskivene.
Legg på overdelen og løft croissantene over på et stekebrett med bakepapir eller lignende.
Fordel ostesausen jevnt over de fylte croissantene og dryss over resten av osten. Gratiner i ovn i cirka 10 minutter eller til overflaten er boblende og gyllen.
Stek speileggene etter eget ønske og legg et speilegg på hver gratinerte croissant.
Topp med et persilledryss og nyt med det samme, gjerne med litt salat ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 220 grader.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Rør inn melet, og la det frese et par minutter over middels varme under konstant omrøring.
Ha i melken mens du visper energisk. La sausen småkoke i 2-5 minutter under stadig omrøring.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn halvparten av osten. Smak sausen til med muskat, kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Del croissantene i to. Smør underdelene med et tynt lag sennep og legg på skinkeskivene.
Legg på overdelen og løft croissantene over på et stekebrett med bakepapir eller lignende.
Fordel ostesausen jevnt over de fylte croissantene og dryss over resten av osten. Gratiner i ovn i cirka 10 minutter eller til overflaten er boblende og gyllen.
Stek speileggene etter eget ønske og legg et speilegg på hver gratinerte croissant.
Topp med et persilledryss og nyt med det samme, gjerne med litt salat ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?