100 g gruyere, revet, eventuelt hvit, vellagret ost
muskat
salt
pepper
Varm ovnen til 220 grader.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Rør inn melet, og la det frese et par minutter over middels varme under konstant omrøring.
Ha i melken mens du visper energisk. La sausen småkoke i 2-5 minutter under stadig omrøring.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn halvparten av osten. Smak sausen til med muskat, kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Del croissantene i to. Smør underdelene med et tynt lag sennep og legg på skinkeskivene.
Legg på overdelen og løft croissantene over på et stekebrett med bakepapir eller lignende.
Fordel ostesausen jevnt over de fylte croissantene og dryss over resten av osten. Gratiner i ovn i cirka 10 minutter eller til overflaten er boblende og gyllen.
Stek speileggene etter eget ønske og legg et speilegg på hver gratinerte croissant.
Topp med et persilledryss og nyt med det samme, gjerne med litt salat ved siden av.
Bon appetit!
Varm ovnen til 220 grader.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Rør inn melet, og la det frese et par minutter over middels varme under konstant omrøring.
Ha i melken mens du visper energisk. La sausen småkoke i 2-5 minutter under stadig omrøring.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn halvparten av osten. Smak sausen til med muskat, kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Del croissantene i to. Smør underdelene med et tynt lag sennep og legg på skinkeskivene.
Legg på overdelen og løft croissantene over på et stekebrett med bakepapir eller lignende.
Fordel ostesausen jevnt over de fylte croissantene og dryss over resten av osten. Gratiner i ovn i cirka 10 minutter eller til overflaten er boblende og gyllen.
Stek speileggene etter eget ønske og legg et speilegg på hver gratinerte croissant.
Topp med et persilledryss og nyt med det samme, gjerne med litt salat ved siden av.