Gyoza med kjøttdeig og kål

45 min

Gyoza er japanske dumplings som først stekes lett i panne før de dampes.

For å lage gyoza trenger du små, runde, tynne og ferske pastaplater, også kalt gyozapapir. Disse finner du i en asiatisk butikk.

Oppskriften gir 16 stykker.

1684 har lagret denne
Gyoza med kjøttdeig og kål

Gyoza er japanske dumplings som først stekes lett i panne før de dampes.

For å lage gyoza trenger du små, runde, tynne og ferske pastaplater, også kalt gyozapapir. Disse finner du i en asiatisk butikk.

Oppskriften gir 16 stykker.

1684 har lagret denne
4
porsjoner
  • Gyozapapir
  • olje, nøytral eller sesamolje til steking
  • soyasaus, eller soyadipp til servering
  • koriander, til pynt

Fyll

  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 1 ss soyasaus
  • 0.25 stk hodekål
  • 2 stykker vårløk
  • 1 ts sesamolje
  • 0.25 ts hvitløkspulver, eller finhakket hvitløk
  • 1 klype sukker
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • Gyozapapir
  • olje, nøytral eller sesamolje til steking
  • soyasaus, eller soyadipp til servering
  • koriander, til pynt

Fyll

  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 1 ss soyasaus
  • 0.25 stk hodekål
  • 2 stykker vårløk
  • 1 ts sesamolje
  • 0.25 ts hvitløkspulver, eller finhakket hvitløk
  • 1 klype sukker
  • salt og kvernet pepper
Fjern de groveste stilkene på kålen og finsnitt kålbladene (det skal bli ca. 2 ½ dl finsnittet kål). Bland kjøttdeigen sammen fivespice, soyasaus, finsnittet kål, finsnittet vårløk, sesamolje, hvitløk, en klype sukker, ¼ ts salt og litt kvernet pepper. Kna alt godt sammen (blandingen skal henge godt sammen).
Legg en passende bit med farse midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten på den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem skjøten sammen på midten. Løft opp «pastaputen» med venstrehånden mens du holder skjøten sammen på midten. Klem skjøten sammen mens du samtidig lager en «fold/brett» inn mot midten, først fra den ene kanten og inn mot midten, og så fra den andre kanten og inn mot midten.  Den ene siden skal nå ha folder, mens baksiden er glatt.
Det er ikke krise hvis de ikke blir like, det viktigste er at pastaen er klemt godt rundt fyllet og at skjøten er tett. Fortsett til du har pakket alle ferdige.
Legg en passende bit med farse midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten på den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem skjøten sammen på midten. Løft opp «pastaputen» med venstrehånden mens du holder skjøten sammen på midten. Klem skjøten sammen mens du samtidig lager en «fold/brett» inn mot midten, først fra den ene kanten og inn mot midten, og så fra den andre kanten og inn mot midten.  Den ene siden skal nå ha folder, mens baksiden er glatt.

 Det er ikke krise hvis de ikke blir like, det viktigste er at pastaen er klemt godt rundt fyllet og at skjøten er tett. Fortsett til du har pakket alle ferdige.
Varm en stor stekepanne med høye kanter og finn frem et tett lokk. Ha litt olje i pannen og legg i pastapakkene. Brun dem pent gylne på en side, ca. 3 minutter. Tilsett 1 ½ dl vann i pannen og legg på lokket. Senk temperaturen og la det dampe i ca. 2 minutter til pastaen er kokt.
Pass på underveis at de ikke fester seg i bunnen av pannen, tilsett eventuelt en ekstra klunk vann hvis nødvendig.
Serveres straks med soyadipp.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern de groveste stilkene på kålen og finsnitt kålbladene (det skal bli ca. 2 ½ dl finsnittet kål). Bland kjøttdeigen sammen fivespice, soyasaus, finsnittet kål, finsnittet vårløk, sesamolje, hvitløk, en klype sukker, ¼ ts salt og litt kvernet pepper. Kna alt godt sammen (blandingen skal henge godt sammen).
Legg en passende bit med farse midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten på den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem skjøten sammen på midten. Løft opp «pastaputen» med venstrehånden mens du holder skjøten sammen på midten. Klem skjøten sammen mens du samtidig lager en «fold/brett» inn mot midten, først fra den ene kanten og inn mot midten, og så fra den andre kanten og inn mot midten.  Den ene siden skal nå ha folder, mens baksiden er glatt.
Det er ikke krise hvis de ikke blir like, det viktigste er at pastaen er klemt godt rundt fyllet og at skjøten er tett. Fortsett til du har pakket alle ferdige.
Legg en passende bit med farse midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten på den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem skjøten sammen på midten. Løft opp «pastaputen» med venstrehånden mens du holder skjøten sammen på midten. Klem skjøten sammen mens du samtidig lager en «fold/brett» inn mot midten, først fra den ene kanten og inn mot midten, og så fra den andre kanten og inn mot midten.  Den ene siden skal nå ha folder, mens baksiden er glatt.

 Det er ikke krise hvis de ikke blir like, det viktigste er at pastaen er klemt godt rundt fyllet og at skjøten er tett. Fortsett til du har pakket alle ferdige.
Varm en stor stekepanne med høye kanter og finn frem et tett lokk. Ha litt olje i pannen og legg i pastapakkene. Brun dem pent gylne på en side, ca. 3 minutter. Tilsett 1 ½ dl vann i pannen og legg på lokket. Senk temperaturen og la det dampe i ca. 2 minutter til pastaen er kokt.
Pass på underveis at de ikke fester seg i bunnen av pannen, tilsett eventuelt en ekstra klunk vann hvis nødvendig.
Serveres straks med soyadipp.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?