Fjern de groveste stilkene på kålen og finsnitt kålbladene (det skal bli ca. 2 ½ dl finsnittet kål). Bland kjøttdeigen sammen fivespice, soyasaus, finsnittet kål, finsnittet vårløk, sesamolje, hvitløk, en klype sukker, ¼ ts salt og litt kvernet pepper. Kna alt godt sammen (blandingen skal henge godt sammen).
Legg en passende bit med farse midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten på den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem skjøten sammen på midten. Løft opp «pastaputen» med venstrehånden mens du holder skjøten sammen på midten. Klem skjøten sammen mens du samtidig lager en «fold/brett» inn mot midten, først fra den ene kanten og inn mot midten, og så fra den andre kanten og inn mot midten. Den ene siden skal nå ha folder, mens baksiden er glatt. Det er ikke krise hvis de ikke blir like, det viktigste er at pastaen er klemt godt rundt fyllet og at skjøten er tett. Fortsett til du har pakket alle ferdige.
Varm en stor stekepanne med høye kanter og finn frem et tett lokk. Ha litt olje i pannen og legg i pastapakkene. Brun dem pent gylne på en side, ca. 3 minutter. Tilsett 1 ½ dl vann i pannen og legg på lokket. Senk temperaturen og la det dampe i ca. 2 minutter til pastaen er kokt. Pass på underveis at de ikke fester seg i bunnen av pannen, tilsett eventuelt en ekstra klunk vann hvis nødvendig.
Serveres straks med soyadipp.
Bon appetit!
Fjern de groveste stilkene på kålen og finsnitt kålbladene (det skal bli ca. 2 ½ dl finsnittet kål). Bland kjøttdeigen sammen fivespice, soyasaus, finsnittet kål, finsnittet vårløk, sesamolje, hvitløk, en klype sukker, ¼ ts salt og litt kvernet pepper. Kna alt godt sammen (blandingen skal henge godt sammen).
Legg en passende bit med farse midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten på den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem skjøten sammen på midten. Løft opp «pastaputen» med venstrehånden mens du holder skjøten sammen på midten. Klem skjøten sammen mens du samtidig lager en «fold/brett» inn mot midten, først fra den ene kanten og inn mot midten, og så fra den andre kanten og inn mot midten. Den ene siden skal nå ha folder, mens baksiden er glatt. Det er ikke krise hvis de ikke blir like, det viktigste er at pastaen er klemt godt rundt fyllet og at skjøten er tett. Fortsett til du har pakket alle ferdige.
Varm en stor stekepanne med høye kanter og finn frem et tett lokk. Ha litt olje i pannen og legg i pastapakkene. Brun dem pent gylne på en side, ca. 3 minutter. Tilsett 1 ½ dl vann i pannen og legg på lokket. Senk temperaturen og la det dampe i ca. 2 minutter til pastaen er kokt. Pass på underveis at de ikke fester seg i bunnen av pannen, tilsett eventuelt en ekstra klunk vann hvis nødvendig.