Coxinha
Coxinha er brasilianernes svar på kroketten: Revet kyllingkjøtt, blandet med god ost, pakket i deig og frityrstekt. Aller helst skal en coxinha formes litt som et kyllinglår (tradisjonelt var den nemlig akkurat det, et frityrstekt kyllinglår…), men den smaker like godt i rund form.
Tips: Du kan lage ferdig coxinhaene frem til du har dyppet dem i brødsmuler og så fryse dem. Ta dem opp og hiv dem rett i frityrkjelen når du er klar til å servere dem.
Coxinha er brasilianernes svar på kroketten: Revet kyllingkjøtt, blandet med god ost, pakket i deig og frityrstekt. Aller helst skal en coxinha formes litt som et kyllinglår (tradisjonelt var den nemlig akkurat det, et frityrstekt kyllinglår…), men den smaker like godt i rund form.
Tips: Du kan lage ferdig coxinhaene frem til du har dyppet dem i brødsmuler og så fryse dem. Ta dem opp og hiv dem rett i frityrkjelen når du er klar til å servere dem.
- 2 l kyllingkraft
- 1 stk løk, hakket
- 1 stk gulrot, hakket
- 1 stk stangselleri, hakket
- 2 stykker kyllingfilet
- 1 pakke kremost naturell
- 1 boks mais
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts paprikapulver
Til frityrsteking
- 1.5 l olje
- 3.5 dl kokekraft
- 1 ss olivenolje
- 5 dl hvetemel
- salt
- pepper
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 3 dl loffsmuler
- 2 l kyllingkraft
- 1 stk løk, hakket
- 1 stk gulrot, hakket
- 1 stk stangselleri, hakket
- 2 stykker kyllingfilet
- 1 pakke kremost naturell
- 1 boks mais
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts paprikapulver
Til frityrsteking
- 1.5 l olje
- 3.5 dl kokekraft
- 1 ss olivenolje
- 5 dl hvetemel
- salt
- pepper
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 3 dl loffsmuler
Ta av 3,5 dl av kokekraften og ha i en kjele med den ene spiseskjeen olivenolje. Kok opp og ha i melet, bland godt over varmen, til en smidig deig. Ta deigen ut av kjelen og kna den videre i fem minutter.
Pisk sammen egg og melk i en liten bolle. Ha brødsmulene på en tallerken og krydre med salt og pepper.
La dem renne av seg på kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper mens de er rykende varme.

Bon appetit!
Ta av 3,5 dl av kokekraften og ha i en kjele med den ene spiseskjeen olivenolje. Kok opp og ha i melet, bland godt over varmen, til en smidig deig. Ta deigen ut av kjelen og kna den videre i fem minutter.
Pisk sammen egg og melk i en liten bolle. Ha brødsmulene på en tallerken og krydre med salt og pepper.
La dem renne av seg på kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper mens de er rykende varme.