rask

Sommerruller med reker

30 min

Lag ferske sommerruller hjemme. Det er morsomt og kjempegodt. Denne varianten er med reker! Server med hjemmelaget peanøttsaus.

1595 har lagret denne
Ferske vårruller med reker
Foto: Sara Johannessen Meek

Lag ferske sommerruller hjemme. Det er morsomt og kjempegodt. Denne varianten er med reker! Server med hjemmelaget peanøttsaus.

1595 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g reker, pillede
  • 100 g glassnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • 4 stk vårløk, eller 0,5 purre
  • 12 stk mynteblader
  • 12 bl koriander
  • 6 bl crispysalat

Peanøttsaus

  • 1 dl vann
  • 1 dl peanøttsmør
  • 2 dl hoisinsaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 ss peanøtter, hakkede
  • rød chili, finhakket, til pynt
  • mynte, til pynt
  • gulrøtter, strimlet, til pynt
  • koriander, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g reker, pillede
  • 100 g glassnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • 4 stk vårløk, eller 0,5 purre
  • 12 stk mynteblader
  • 12 bl koriander
  • 6 bl crispysalat

Peanøttsaus

  • 1 dl vann
  • 1 dl peanøttsmør
  • 2 dl hoisinsaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 ss peanøtter, hakkede
  • rød chili, finhakket, til pynt
  • mynte, til pynt
  • gulrøtter, strimlet, til pynt
  • koriander, til pynt
Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk (eller purre) i tynne strimler.
Bløtlegg rispapiret 10-15 sekunder i varmt vann (eller som beskrevet på pakken). La papiret renne av seg på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle. Legg et korianderblad og et mynteblad omtrent 2,5 cm fra kanten av rispapiret. Legg på reker, grønnsaker, nudler og et salatblad. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Lag peanøttsaus: Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus. Dryss over peanøtter, litt chili, mynte og koriander ved servering.
Serveres med peanøttsaus, eller en annen saus som for eksempel en frisk og søt chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk (eller purre) i tynne strimler.
Bløtlegg rispapiret 10-15 sekunder i varmt vann (eller som beskrevet på pakken). La papiret renne av seg på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle. Legg et korianderblad og et mynteblad omtrent 2,5 cm fra kanten av rispapiret. Legg på reker, grønnsaker, nudler og et salatblad. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Lag peanøttsaus: Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus. Dryss over peanøtter, litt chili, mynte og koriander ved servering.
Serveres med peanøttsaus, eller en annen saus som for eksempel en frisk og søt chilisaus.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?