rask

Ferske sommerruller med laks

30 min

Ferske sommerruller er perfekt lett sommermat. De er i motsetning til vårruller ikke frityrstekte. Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan bruke dine favorittgrønnsaker.
Jeg har brukt tynne strimler av rå laks i denne oppskriften, men du kan også bruke reker eller for eksempel rester fra kylling- eller kjøttmiddagen. Sommerrullene er også nydelige helt vegetariske. Prøv deg frem til din favorittkombinasjon!

458 har lagret denne
Ferske sommerruller med laks

Ferske sommerruller er perfekt lett sommermat. De er i motsetning til vårruller ikke frityrstekte. Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan bruke dine favorittgrønnsaker.
Jeg har brukt tynne strimler av rå laks i denne oppskriften, men du kan også bruke reker eller for eksempel rester fra kylling- eller kjøttmiddagen. Sommerrullene er også nydelige helt vegetariske. Prøv deg frem til din favorittkombinasjon!

458 har lagret denne
4
porsjoner
  • 16 stykker rispapir
  • 200 g laksefilet
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 stykker gulrot
  • 1 bunt vårløk
  • 0.5 stk rødkål, eller nykål
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt mynte
  • 1 klype sesamfrø, gjerne svarte

Dressing

  • 2 dl soyasaus
  • 2 ss honning, eller sukker
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 20 g ingefær
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk lime
Unngå at skjermen går i dvale
  • 16 stykker rispapir
  • 200 g laksefilet
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 stykker gulrot
  • 1 bunt vårløk
  • 0.5 stk rødkål, eller nykål
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt mynte
  • 1 klype sesamfrø, gjerne svarte

Dressing

  • 2 dl soyasaus
  • 2 ss honning, eller sukker
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 20 g ingefær
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk lime
Lag først dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.
Lag først dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.
Kutt alle grønnsakene i tynne strimler, 5-6 cm lange. Kutt laksen i terninger eller strimler på lengde med grønnsakene. Plukk urtene av stilken.
Finn frem en bolle eller fat og fyll med lunket vann. Dypp ett rispapir ned i vanne ti 10-15 sekunder. Legg det flatt på en tallerken eller på et fuktig kjøkkenhåndkle. Dander fisk, grønnsaker og urter i en stripe i midten av rispapiret. Brett først inn papiret i toppen og bunnen, før du stramt ruller resten av rispapiret rundt. Gjenta til alle rullene er laget.
Serveres med dressing i dippskåler og et dryss sesamfrø. Man kan også drysse finhakkede panøtter over rullene. Det er viktig å ikke legge rullene tett inntil hverandre, for da kan de klebre seg sammen. Ferske sommerruller bør spises med en gang, da de ikke tåler oppbevaring så godt.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.
Lag først dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.
Kutt alle grønnsakene i tynne strimler, 5-6 cm lange. Kutt laksen i terninger eller strimler på lengde med grønnsakene. Plukk urtene av stilken.
Finn frem en bolle eller fat og fyll med lunket vann. Dypp ett rispapir ned i vanne ti 10-15 sekunder. Legg det flatt på en tallerken eller på et fuktig kjøkkenhåndkle. Dander fisk, grønnsaker og urter i en stripe i midten av rispapiret. Brett først inn papiret i toppen og bunnen, før du stramt ruller resten av rispapiret rundt. Gjenta til alle rullene er laget.
Serveres med dressing i dippskåler og et dryss sesamfrø. Man kan også drysse finhakkede panøtter over rullene. Det er viktig å ikke legge rullene tett inntil hverandre, for da kan de klebre seg sammen. Ferske sommerruller bør spises med en gang, da de ikke tåler oppbevaring så godt.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?