Frokostbolle med egg, avokado og pesto
Er du litt lei brødskiver og knekkebrød til frokost, er en frokostbolle et perfekt alternativ. Fyll den med egg, avokado, quinoa, pesto og annet godt, og du får garantert en god start på dagen. Et godt tips er å ha ferdigkokt quinoa i kjøleskapet. Da tar det ikke lenger tid å lage denne frokosten enn det tar å steke et speilegg. Retten passer også utmerket til lunsj.
Er du litt lei brødskiver og knekkebrød til frokost, er en frokostbolle et perfekt alternativ. Fyll den med egg, avokado, quinoa, pesto og annet godt, og du får garantert en god start på dagen. Et godt tips er å ha ferdigkokt quinoa i kjøleskapet. Da tar det ikke lenger tid å lage denne frokosten enn det tar å steke et speilegg. Retten passer også utmerket til lunsj.
- 1 dl quinoa
- 1.5 dl vann
- 2 ss olje
- 2 stykker egg
- 1 pose babyspinat
- 1 stk avokado
- 0.5 stk sitron
- 1 klype chiliflak
- 1 klype havsalt
- 1 klype pepper
Pesto
- 1 håndfull basilikum
- 1 håndfull bladpersille
- 1 håndfull koriander
- 1 stk hvitløksfedd
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
- 20 g cashewnøtter, eller pinjekjerner
- 20 g parmesan
- 2 ss sitronsaft
- 1 klype salt og kvernet pepper
- 1 dl quinoa
- 1.5 dl vann
- 2 ss olje
- 2 stykker egg
- 1 pose babyspinat
- 1 stk avokado
- 0.5 stk sitron
- 1 klype chiliflak
- 1 klype havsalt
- 1 klype pepper
Pesto
- 1 håndfull basilikum
- 1 håndfull bladpersille
- 1 håndfull koriander
- 1 stk hvitløksfedd
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
- 20 g cashewnøtter, eller pinjekjerner
- 20 g parmesan
- 2 ss sitronsaft
- 1 klype salt og kvernet pepper
