rask

Frokostbolle med egg, avokado og pesto

25 min
Lagret av 925 brukere
Frokostbolle med egg, avokado og pesto
Lagret av 925 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 dl quinoa
  • 1.5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 2 stykker egg
  • 1 pose babyspinat
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk sitron
  • 1 klype chiliflak
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Pesto

  • 1 håndfull basilikum
  • 1 håndfull bladpersille
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 20 g cashewnøtter, eller pinjekjerner
  • 20 g parmesan
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl quinoa
  • 1.5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 2 stykker egg
  • 1 pose babyspinat
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk sitron
  • 1 klype chiliflak
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Pesto

  • 1 håndfull basilikum
  • 1 håndfull bladpersille
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 20 g cashewnøtter, eller pinjekjerner
  • 20 g parmesan
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Start med å koke quinoa. Skyll gjerne frøene i en finmasket sil først for å fjerne bitterstoffer. Her er det brukt svart quinoa, som er litt fastere enn den hvite, men du kan bruke både svart, hvit og rød quinoa - eller en blanding.
Varm opp litt olje i en kjele og ha i frøene. Rør rundt til det begynner å poppe. Hell så på vannet - halvannen gang så mye vann som frø - sett på lokk og la det småboble i 15-20 minutter.
Ta av lokket og la resten av vannet dampe bort. Kok gjerne dobbel porsjon. Ferdigkokt quinoa holder seg ca. en uke i kjøleskap.
Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor, eller ved å bruke en stavmikser. Du kan også bruke pesto fra glass, men hjemmelaget pesto er som regel best! Her brukes det cashewnøtter i pestoen, både fordi det er billigere og fordi det gir pestoen en mer kremete konsistens. Pesto kan oppbevares ca. en uke i kjøleskap.
Stek speileggene i en varm panne i litt olje.
Dander quinoa og spinat i bunn av en bolle. Del avokadoen i to, fjern skallet og skjær i tynne skiver. Skvis litt sitron over.
Topp bollen med et speilegg og en dæsj pesto. Strø litt chiliflak, salt og pepper over.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å koke quinoa. Skyll gjerne frøene i en finmasket sil først for å fjerne bitterstoffer. Her er det brukt svart quinoa, som er litt fastere enn den hvite, men du kan bruke både svart, hvit og rød quinoa - eller en blanding.
Varm opp litt olje i en kjele og ha i frøene. Rør rundt til det begynner å poppe. Hell så på vannet - halvannen gang så mye vann som frø - sett på lokk og la det småboble i 15-20 minutter.
Ta av lokket og la resten av vannet dampe bort. Kok gjerne dobbel porsjon. Ferdigkokt quinoa holder seg ca. en uke i kjøleskap.
Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor, eller ved å bruke en stavmikser. Du kan også bruke pesto fra glass, men hjemmelaget pesto er som regel best! Her brukes det cashewnøtter i pestoen, både fordi det er billigere og fordi det gir pestoen en mer kremete konsistens. Pesto kan oppbevares ca. en uke i kjøleskap.
Stek speileggene i en varm panne i litt olje.
Dander quinoa og spinat i bunn av en bolle. Del avokadoen i to, fjern skallet og skjær i tynne skiver. Skvis litt sitron over.
Topp bollen med et speilegg og en dæsj pesto. Strø litt chiliflak, salt og pepper over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?