Smelt smøret i en mellomstor kjele. Ta kjelene av platen og tilsett hvetemelet. Rør blandingen sammen til en jevning. Spe med melken. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du får en tykk, hvit saus. Rør i salt og revet muskat.
Skru ned varmen på platen. Bland revet ost i den hvite sausen og rør godt. Du vil se at osten begynner å smelte. Rør ofte slik at blandingen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen.
Skill eggene og ha eggeplommene i kjelen. Rør osteblandingen jevn.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend skummet forsiktig inn osteblandingen helt til slutt. Rør nok til at blandingen blir jevn og klumpfri, men ikke rør lenger enn nødvendig, slik at luften i blandingen bevares.
Smør en ildfast suffléform med høye kanter som rommer 2,5 liter.
Hell osteblandingen i den smurte formen.
Stek ostesuffléen nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Serveres varm og rett fra ovnen!
Bon appetit!
Smelt smøret i en mellomstor kjele. Ta kjelene av platen og tilsett hvetemelet. Rør blandingen sammen til en jevning. Spe med melken. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du får en tykk, hvit saus. Rør i salt og revet muskat.
Skru ned varmen på platen. Bland revet ost i den hvite sausen og rør godt. Du vil se at osten begynner å smelte. Rør ofte slik at blandingen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen.
Skill eggene og ha eggeplommene i kjelen. Rør osteblandingen jevn.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend skummet forsiktig inn osteblandingen helt til slutt. Rør nok til at blandingen blir jevn og klumpfri, men ikke rør lenger enn nødvendig, slik at luften i blandingen bevares.
Smør en ildfast suffléform med høye kanter som rommer 2,5 liter.
Hell osteblandingen i den smurte formen.
Stek ostesuffléen nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter.