rask
vegetar

Ostesufflé

15 min

Ostesufflé er skikkelig kosemat, og det er ikke så vanskelig å lage som du kanskje skulle tro.

Godt brød og smør, gjerne hvitløksbrød, passer godt som tilbehør.
Oppskrift og foto av: Kristine Ilstad/Det søte liv

1067 har lagret denne
Ostesufflé

Ostesufflé er skikkelig kosemat, og det er ikke så vanskelig å lage som du kanskje skulle tro.

Godt brød og smør, gjerne hvitløksbrød, passer godt som tilbehør.
Oppskrift og foto av: Kristine Ilstad/Det søte liv

1067 har lagret denne
4
porsjoner
  • 100 g smør
  • 75 g hvetemel
  • 4.5 dl helmelk
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 500 g revet ost, vellagret
  • 7 stk egg, skilt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 75 g hvetemel
  • 4.5 dl helmelk
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 500 g revet ost, vellagret
  • 7 stk egg, skilt
Smelt smøret i en mellomstor kjele. Ta kjelene av platen og tilsett hvetemelet. Rør blandingen sammen til en jevning. Spe med melken. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du får en tykk, hvit saus. Rør i salt og revet muskat.
Skru ned varmen på platen. Bland revet ost i den hvite sausen og rør godt. Du vil se at osten begynner å smelte. Rør ofte slik at blandingen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen.
Skill eggene og ha eggeplommene i kjelen. Rør osteblandingen jevn.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend skummet forsiktig inn osteblandingen helt til slutt. Rør nok til at blandingen blir jevn og klumpfri, men ikke rør lenger enn nødvendig, slik at luften i blandingen bevares.
Smør en ildfast suffléform med høye kanter som rommer 2,5 liter.
Hell osteblandingen i den smurte formen.
Stek ostesuffléen nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Serveres varm og rett fra ovnen!
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en mellomstor kjele. Ta kjelene av platen og tilsett hvetemelet. Rør blandingen sammen til en jevning. Spe med melken. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du får en tykk, hvit saus. Rør i salt og revet muskat.
Skru ned varmen på platen. Bland revet ost i den hvite sausen og rør godt. Du vil se at osten begynner å smelte. Rør ofte slik at blandingen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen.
Skill eggene og ha eggeplommene i kjelen. Rør osteblandingen jevn.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend skummet forsiktig inn osteblandingen helt til slutt. Rør nok til at blandingen blir jevn og klumpfri, men ikke rør lenger enn nødvendig, slik at luften i blandingen bevares.
Smør en ildfast suffléform med høye kanter som rommer 2,5 liter.
Hell osteblandingen i den smurte formen.
Stek ostesuffléen nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Serveres varm og rett fra ovnen!
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?