rask
Mini toast med chèvre, fiken og balsamicosirup
30 min
Det er supert å kunne servere gjestene en liten munnfull med en gang de kommer. Mini toast med chèvre, fiken og balsamicosirup passer ypperlig sammen med velkomstdrinken. Oppskriften gir 12-16 stk.
261 har lagret denne
Foto: Sara Johannessen
Det er supert å kunne servere gjestene en liten munnfull med en gang de kommer. Mini toast med chèvre, fiken og balsamicosirup passer ypperlig sammen med velkomstdrinken. Oppskriften gir 12-16 stk.
261 har lagret denne
12
stk
- 4 skive(r) godt brød, müslibrød, surdeigsbrød eller rugbrød
- 200 g chevre, helst i rull
- 3 stk fiken, ferske
- honning, flytende
- balsamico, sirup
- karse, og/eller mynteblader
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 skive(r) godt brød, müslibrød, surdeigsbrød eller rugbrød
- 200 g chevre, helst i rull
- 3 stk fiken, ferske
- honning, flytende
- balsamico, sirup
- karse, og/eller mynteblader
Del skivene i tre-fire jevne trekanter eller firkanter.
Skjær osten i 12-16 skiver, alt ettersom hvor mange toast du lager.
Toast skivene ved 215 grader i ovnen til de blir sprø på overflaten.
Snu toastskivene, legg en ostebit på hver toast og drypp over noen dråper honning.
Sett toasten tilbake i ovnen og gratiner til osten har blitt varm, myk og gjerne litt gyllen.
Del fikenen i båter og legg en fiken på hver toast. Pynt med noen dråper balsamicosirup, et lite mynteblad og karse.
Serveres varme eller lune.

Bon appetit!
Del skivene i tre-fire jevne trekanter eller firkanter.
Skjær osten i 12-16 skiver, alt ettersom hvor mange toast du lager.
Toast skivene ved 215 grader i ovnen til de blir sprø på overflaten.
Snu toastskivene, legg en ostebit på hver toast og drypp over noen dråper honning.
Sett toasten tilbake i ovnen og gratiner til osten har blitt varm, myk og gjerne litt gyllen.
Del fikenen i båter og legg en fiken på hver toast. Pynt med noen dråper balsamicosirup, et lite mynteblad og karse.
Serveres varme eller lune.