Dumpling: Gyoza med svinekjøtt
Gyoza er den japanske varianten av dumplings. Gyoza fylles med kvernet kjøtt og grønnsaker, og blir både pannestekt og dampet i motsetning til vanlige dumplings som bare blir dampet. Dette gjør dem ekstra gode siden de er sprøstekte på den ene siden, myke på toppen og saftige inni. Det finnes mange forskjellige typer fyll, så her har jeg laget en klassisk variant med kvernet svinekjøtt og kinakål. Vil du lage vegetariske dumplings kan du bytte ut svinekjøtt med stekt sopp i steden for.
Bretteteknikken virker litt innviklet, men det er egentlig veldig enkelt. Man kommer fort inn i det, men det tar litt tid. Du får kjøpt gyozapapir på alle asiatiske markeder. Du finner det i fryseavdelingen. Store matvarebutikker kan også bestille det inn.
Denne oppskriften gir ca 50 gyoza, og er nok til 4-5 personer. Gyoza dyppes i en salt og syrlig dipp, og spises egentlig som en smårett, eller barsnack. Det kan god serveres som en hovedrett sammen med en grønn salat.
Gyoza er den japanske varianten av dumplings. Gyoza fylles med kvernet kjøtt og grønnsaker, og blir både pannestekt og dampet i motsetning til vanlige dumplings som bare blir dampet. Dette gjør dem ekstra gode siden de er sprøstekte på den ene siden, myke på toppen og saftige inni. Det finnes mange forskjellige typer fyll, så her har jeg laget en klassisk variant med kvernet svinekjøtt og kinakål. Vil du lage vegetariske dumplings kan du bytte ut svinekjøtt med stekt sopp i steden for.
Bretteteknikken virker litt innviklet, men det er egentlig veldig enkelt. Man kommer fort inn i det, men det tar litt tid. Du får kjøpt gyozapapir på alle asiatiske markeder. Du finner det i fryseavdelingen. Store matvarebutikker kan også bestille det inn.
Denne oppskriften gir ca 50 gyoza, og er nok til 4-5 personer. Gyoza dyppes i en salt og syrlig dipp, og spises egentlig som en smårett, eller barsnack. Det kan god serveres som en hovedrett sammen med en grønn salat.
- 4 ss olje
- 50 stykker Gyozapapir
- 0.5 stk kinakål
- 2 ts salt
- 300 g kjøttdeig av svin
- 1 stk egg
- 3 stykker hvitløksfedd
- 4 stilker vårløk, bare det grønne!
- 40 g ingefær
- 1 stk grønn chili
- 1 ts sesamolje
- 1 ts honning, eller sukker
Dippsaus
- 6 ss soyasaus
- 3 ss riseddik
- 0.5 stk lime
- 1 ts honning, eller sukker
- 1 ts chiliflak
- 4 ss olje
- 50 stykker Gyozapapir
- 0.5 stk kinakål
- 2 ts salt
- 300 g kjøttdeig av svin
- 1 stk egg
- 3 stykker hvitløksfedd
- 4 stilker vårløk, bare det grønne!
- 40 g ingefær
- 1 stk grønn chili
- 1 ts sesamolje
- 1 ts honning, eller sukker
Dippsaus
- 6 ss soyasaus
- 3 ss riseddik
- 0.5 stk lime
- 1 ts honning, eller sukker
- 1 ts chiliflak
