Vårruller med kjøttdeig
Vårruller er knasende gode og fulle av smak. I denne oppskriften ser du hvordan du lager og bretter vårruller.
Disse hjemmelagde vårrullene er fylt med glassnudler, kjøttdeig, kål, gulrot og løk. Fyllet stekes først og smaksettes med soyasaus, østerssaus og urter før det brettes i vårrullpapir.
Vårrullpapir eller vårrullplater får du kjøpt hos velassorterte dagligvarebutikker eller butikker med stort utvalg av asiatiske matvarer.
Server vårrullene med sweet chili saus eller nuoc cham, som er en vietnamesisk dipsaus laget med blant annet fiskesaus.
Vil du heller lage vårruller uten kjøtt, kan du prøve deg på disse vegetar-vårrullene. Eller lag den raske varianten; vårrull i salatwraps.
Vårruller er knasende gode og fulle av smak. I denne oppskriften ser du hvordan du lager og bretter vårruller.
Disse hjemmelagde vårrullene er fylt med glassnudler, kjøttdeig, kål, gulrot og løk. Fyllet stekes først og smaksettes med soyasaus, østerssaus og urter før det brettes i vårrullpapir.
Vårrullpapir eller vårrullplater får du kjøpt hos velassorterte dagligvarebutikker eller butikker med stort utvalg av asiatiske matvarer.
Server vårrullene med sweet chili saus eller nuoc cham, som er en vietnamesisk dipsaus laget med blant annet fiskesaus.
Vil du heller lage vårruller uten kjøtt, kan du prøve deg på disse vegetar-vårrullene. Eller lag den raske varianten; vårrull i salatwraps.
- 25 stk vårrullark
- 400 g kjøttdeig, av storfe, kylling eller svin
- 150 g hodekål, skåret i tynne strimler
- 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
- 1 stk løk, finhakket
- 400 g glassnudler
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss ingefær, fersk, finrevet
- 1 stk rød chili, finhakket
- 1 dl østerssaus
- 2 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss sesamolje
- koriander
- thai basilikum
- flaksalt
- pepper
- 1 stk egg, sammenpisket
- 1 l frityrolje, eller nok til at det står 5-6 cm opp i gryten
- 25 stk vårrullark
- 400 g kjøttdeig, av storfe, kylling eller svin
- 150 g hodekål, skåret i tynne strimler
- 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
- 1 stk løk, finhakket
- 400 g glassnudler
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss ingefær, fersk, finrevet
- 1 stk rød chili, finhakket
- 1 dl østerssaus
- 2 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss sesamolje
- koriander
- thai basilikum
- flaksalt
- pepper
- 1 stk egg, sammenpisket
- 1 l frityrolje, eller nok til at det står 5-6 cm opp i gryten
