Til hovedinnhold

Vårruller med kjøttdeig

1 h
19 varer
1.2k
Sprøe vårruller med glassnudler, kjøttdeig og grønnsaker går hånd i hånd med en smaksrik dipsaus.
Sprøe vårruller med glassnudler, kjøttdeig og grønnsaker går hånd i hånd med en smaksrik dipsaus.
Sara Johannessen Meek

Vårruller er knasende gode og fulle av smak. I denne oppskriften ser du hvordan du lager og bretter vårruller.

Disse hjemmelagde vårrullene er fylt med glassnudler, kjøttdeig, kål, gulrot og løk. Fyllet stekes først og smaksettes med soyasaus, østerssaus og urter før det brettes i vårrullpapir.

Vårrullpapir eller vårrullplater får du kjøpt hos velassorterte dagligvarebutikker eller butikker med stort utvalg av asiatiske matvarer.

Server vårrullene med sweet chili saus eller nuoc cham, som er en vietnamesisk dipsaus laget med blant annet fiskesaus.

Vil du heller lage vårruller uten kjøtt, kan du prøve deg på disse vegetar-vårrullene. Eller lag den raske varianten; vårrull i salatwraps.

Ingredienser

6
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 25 vårruller
  • 25 stk vårrullark
  • 400 g kjøttdeig, av storfe, kylling eller svin
  • 150 g hodekål, skåret i tynne strimler
  • 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
  • 1 stk løk, finhakket
  • 400 g glassnudler
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1 dl østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss sesamolje
  • koriander
  • thai basilikum
  • flaksalt
  • pepper
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 1 l frityrolje, eller nok til at det står 5-6 cm opp i gryten

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 25 stk vårrullark
  • 400 g kjøttdeig, av storfe, kylling eller svin
  • 150 g hodekål, skåret i tynne strimler
  • 1 stk gulrot, skåret i tynne strimler
  • 1 stk løk, finhakket
  • 400 g glassnudler
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1 dl østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss sesamolje
  • koriander
  • thai basilikum
  • flaksalt
  • pepper
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 1 l frityrolje, eller nok til at det står 5-6 cm opp i gryten
Skjær kålen og gulroten i tynne strimler.
Bløtlegg glassnudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de renne godt av seg i en sil. Grovhakk nudlene (eller klipp dem i mindre biter med en saks).
Varm et par spiseskjeer olje i en panne som er stor nok til å romme alle ingrediensene, over middels høy varme. Del kjøttdeig en i mindre biter og ha i pannen sammen med løken. La det steke eller dampe til kjøttdeigen ikke lenger er rå (den kommer ikke å bli noen særlig brun, men det gjør ikke noe).
Varm et par spiseskjeer olje i en panne som er stor nok til å romme alle ingrediensene, over middels høy varme. Del kjøttdeig en i mindre biter og ha i pannen sammen med løken. La det steke eller dampe til kjøttdeigen ikke lenger er rå (den kommer ikke å bli noen særlig brun, men det gjør ikke noe).
Tilsett kål og stek videre under omrøring til kålen begynner å mykne. Ha i gulrøtter, hvitløk, chili og ingefær. Fres videre til alle grønnsakene såvidt er møre, men fortsatt er sprø.
Tilsett nudler, oystersauce, soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Vend inn hakkede urter og smak til med salt og pepper. Hell alt over i en liten langpanne eller lignende for raskt avkjøling i romtemperatur.
Tilsett nudler, oystersauce, soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Vend inn hakkede urter og smak til med salt og pepper. Hell alt over i en liten langpanne eller lignende for raskt avkjøling i romtemperatur.
Legg et vårrullark med den ene spissen mot deg. Fordel 2–3 spiseskjeer av fyllet litt inn på arket. Rull fra deg og over fyllet, brett inn kantene, pensle den siste spissen med egg og rull vårrullen stramt sammen. Fortsett sånn til du har brukt opp fyll og ark.
Legg et vårrullark med den ene spissen mot deg. Fordel 2–3 spiseskjeer av fyllet litt inn på arket. Rull fra deg og over fyllet, brett inn kantene, pensle den siste spissen med egg og rull vårrullen stramt sammen. Fortsett sånn til du har brukt opp fyll og ark.
Varm olje i en tykkbunnet kjele med høye kanter. Det holder at det står olje 5–6 cm opp langs kanten. Test med en brødbit: Når det freser godt rundt brødbiten er oljen klar.
Legg i vårruller og friter dem gylne. Ikke legg i for mange, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Legg i vårruller og friter dem gylne. Ikke legg i for mange, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kålen og gulroten i tynne strimler.
Bløtlegg glassnudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de renne godt av seg i en sil. Grovhakk nudlene (eller klipp dem i mindre biter med en saks).
Varm et par spiseskjeer olje i en panne som er stor nok til å romme alle ingrediensene, over middels høy varme. Del kjøttdeig en i mindre biter og ha i pannen sammen med løken. La det steke eller dampe til kjøttdeigen ikke lenger er rå (den kommer ikke å bli noen særlig brun, men det gjør ikke noe).
Varm et par spiseskjeer olje i en panne som er stor nok til å romme alle ingrediensene, over middels høy varme. Del kjøttdeig en i mindre biter og ha i pannen sammen med løken. La det steke eller dampe til kjøttdeigen ikke lenger er rå (den kommer ikke å bli noen særlig brun, men det gjør ikke noe).
Tilsett kål og stek videre under omrøring til kålen begynner å mykne. Ha i gulrøtter, hvitløk, chili og ingefær. Fres videre til alle grønnsakene såvidt er møre, men fortsatt er sprø.
Tilsett nudler, oystersauce, soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Vend inn hakkede urter og smak til med salt og pepper. Hell alt over i en liten langpanne eller lignende for raskt avkjøling i romtemperatur.
Tilsett nudler, oystersauce, soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Vend inn hakkede urter og smak til med salt og pepper. Hell alt over i en liten langpanne eller lignende for raskt avkjøling i romtemperatur.
Legg et vårrullark med den ene spissen mot deg. Fordel 2–3 spiseskjeer av fyllet litt inn på arket. Rull fra deg og over fyllet, brett inn kantene, pensle den siste spissen med egg og rull vårrullen stramt sammen. Fortsett sånn til du har brukt opp fyll og ark.
Legg et vårrullark med den ene spissen mot deg. Fordel 2–3 spiseskjeer av fyllet litt inn på arket. Rull fra deg og over fyllet, brett inn kantene, pensle den siste spissen med egg og rull vårrullen stramt sammen. Fortsett sånn til du har brukt opp fyll og ark.
Varm olje i en tykkbunnet kjele med høye kanter. Det holder at det står olje 5–6 cm opp langs kanten. Test med en brødbit: Når det freser godt rundt brødbiten er oljen klar.
Legg i vårruller og friter dem gylne. Ikke legg i for mange, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Legg i vårruller og friter dem gylne. Ikke legg i for mange, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?