rask
vegetar

Eggesalat

25 min

Eggesalat er en klassiker som passer like godt når du vil ha litt ekstra kos til helgefrokosten, eller som tilbehør til spekemat og røkelaks. Denne kremete eggesalaten med vårløk passer også ypperlig som et innslag på 17. mai-frokosten.

Tilsett gjerne finhakket frisk dill om du liker det også.

Tips: Eggesalaten kan godt serveres med en gang, men blir god om den får stå i kjøleskapet noen timer, eller fra dagen før for å sette seg.

147 har lagret denne
Kremet eggesalat med vårløk og majones toppet med gressløk
Foto: Silje Sandberg

Eggesalat er en klassiker som passer like godt når du vil ha litt ekstra kos til helgefrokosten, eller som tilbehør til spekemat og røkelaks. Denne kremete eggesalaten med vårløk passer også ypperlig som et innslag på 17. mai-frokosten.

Tilsett gjerne finhakket frisk dill om du liker det også.

Tips: Eggesalaten kan godt serveres med en gang, men blir god om den får stå i kjøleskapet noen timer, eller fra dagen før for å sette seg.

147 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner
  • 6 stk egg, hardkokte
  • 3 ss crème fraîche
  • 3 ss majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 stk vårløk, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • 6 - 7 skive(r) agurk, finhakket
  • 1 ts sriracha
  • 1 ts flytende honning, evt sukker
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk egg, hardkokte
  • 3 ss crème fraîche
  • 3 ss majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 stk vårløk, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • 6 - 7 skive(r) agurk, finhakket
  • 1 ts sriracha
  • 1 ts flytende honning, evt sukker
  • salt og kvernet pepper
Kok eggene i 9-10 minutter. Hell av vannet og avkjøl eggene med kaldt vann. Når eggene er avkjølt kan du skrelle dem.
Bland crème fraîche, majones, sennep, vårløk, gressløk og sylteagurk.
Smak til med sriracha, honning, salt og pepper.
Grovhakk eggene og vend de inn i dressingen.
woman cooking

Bon appetit!

Kok eggene i 9-10 minutter. Hell av vannet og avkjøl eggene med kaldt vann. Når eggene er avkjølt kan du skrelle dem.
Bland crème fraîche, majones, sennep, vårløk, gressløk og sylteagurk.
Smak til med sriracha, honning, salt og pepper.
Grovhakk eggene og vend de inn i dressingen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?