Bruschetta med tomat og basilikum
Bruschetta er en klassisk italiensk forrett som er enkel å lage. Ristet hvitløksbrød toppet med søte tomater og fersk basilikum. Dropper du tomater og basilikum og bare drypper de hvitløksristede skivene i extra virgin olivenolje, har du det som kalles fettunta i Toscana, eller den italienske versjonen av hvitløksbrød.
Bruschetta smaker også godt som snacks til et glass vin på terrassen eller som en del av tapasbordet.
Bruschetta er en klassisk italiensk forrett som er enkel å lage. Ristet hvitløksbrød toppet med søte tomater og fersk basilikum. Dropper du tomater og basilikum og bare drypper de hvitløksristede skivene i extra virgin olivenolje, har du det som kalles fettunta i Toscana, eller den italienske versjonen av hvitløksbrød.
Bruschetta smaker også godt som snacks til et glass vin på terrassen eller som en del av tapasbordet.
- 4 skive(r) surdeigsbrød, evt dobbelt så mange skiver av bagette
- 3 - 4 ss olivenolje extra virgin, til grilling
- 8 stk plommetomat, i terninger
- 2 fedd hvitløk, delt i to med skallet på
- 1 - 2 ss olivenolje, etter at skivene er grillet
- 1 håndfull basilikumblader, grovhakket
- salt
- pepper
- 4 skive(r) surdeigsbrød, evt dobbelt så mange skiver av bagette
- 3 - 4 ss olivenolje extra virgin, til grilling
- 8 stk plommetomat, i terninger
- 2 fedd hvitløk, delt i to med skallet på
- 1 - 2 ss olivenolje, etter at skivene er grillet
- 1 håndfull basilikumblader, grovhakket
- salt
- pepper
