rask

Bruschetta med tomat og basilikum

30 min

Bruschetta er en klassisk italiensk forrett som er enkel å lage. Ristet hvitløksbrød toppet med søte tomater og fersk basilikum. Dropper du tomater og basilikum og bare drypper de hvitløksristede skivene i extra virgin olivenolje, har du det som kalles fettunta i Toscana, eller den italienske versjonen av hvitløksbrød.

Bruschetta smaker også godt som snacks til et glass vin på terrassen eller som en del av tapasbordet.

256 har lagret denne
Ristede brødskiver med hakket tomat og basilikum
Foto: Silje Sandberg

Bruschetta er en klassisk italiensk forrett som er enkel å lage. Ristet hvitløksbrød toppet med søte tomater og fersk basilikum. Dropper du tomater og basilikum og bare drypper de hvitløksristede skivene i extra virgin olivenolje, har du det som kalles fettunta i Toscana, eller den italienske versjonen av hvitløksbrød.

Bruschetta smaker også godt som snacks til et glass vin på terrassen eller som en del av tapasbordet.

256 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 skive(r) surdeigsbrød, evt dobbelt så mange skiver av bagette
  • 3 - 4 ss olivenolje extra virgin, til grilling
  • 8 stk plommetomat, i terninger
  • 2 fedd hvitløk, delt i to med skallet på
  • 1 - 2 ss olivenolje, etter at skivene er grillet
  • 1 håndfull basilikumblader, grovhakket
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 skive(r) surdeigsbrød, evt dobbelt så mange skiver av bagette
  • 3 - 4 ss olivenolje extra virgin, til grilling
  • 8 stk plommetomat, i terninger
  • 2 fedd hvitløk, delt i to med skallet på
  • 1 - 2 ss olivenolje, etter at skivene er grillet
  • 1 håndfull basilikumblader, grovhakket
  • salt
  • pepper
Ringle olivenolje på brødskivene og stek de i en stekepanne til de er gyldne og ristet.
Finn frem hvitløksfeddene og del dem i to.
Gni hver brødskive inn med hvitløk, mens skivene fortsatt er varme. Bruk snittflaten på hvitløken. Klem feddet mellom fingrene for å klemme ut noe av saften fra feddet.
Når du har gnidd skivene inn med hvitløk, heller du over bittelitt olivenolje til. Krydre skivene lett med salt.
Kutt opp tomatene i små terninger. Bland sammen med basilikum og anrett skivene rett før servering. Topp med nykvernet pepper og server med en gang for å unngå bløte skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Ringle olivenolje på brødskivene og stek de i en stekepanne til de er gyldne og ristet.
Finn frem hvitløksfeddene og del dem i to.
Gni hver brødskive inn med hvitløk, mens skivene fortsatt er varme. Bruk snittflaten på hvitløken. Klem feddet mellom fingrene for å klemme ut noe av saften fra feddet.
Når du har gnidd skivene inn med hvitløk, heller du over bittelitt olivenolje til. Krydre skivene lett med salt.
Kutt opp tomatene i små terninger. Bland sammen med basilikum og anrett skivene rett før servering. Topp med nykvernet pepper og server med en gang for å unngå bløte skiver.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?