Bruschetta med tomat og basilikum
1 h
Bruschetta smaker godt som snacks til et glass vin på terrassen, eller som en liten forrett. Det hører også med på tapasbordet. Varier gjerne med å legge på litt fersk mozzarella sammen med tomatene.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen Foto: Mari Hult
Lagret av 204 brukere
Bruschetta smaker godt som snacks til et glass vin på terrassen, eller som en liten forrett. Det hører også med på tapasbordet. Varier gjerne med å legge på litt fersk mozzarella sammen med tomatene.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen Foto: Mari Hult
Lagret av 204 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 20 skive(r) baguett, skive
- olivenolje
- 3 basilikum
- 6 klasetomat
- 0.5 rødløk
- 4 kvaster hvitløksfedd
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 20 skive(r) baguett, skive
- olivenolje
- 3 basilikum
- 6 klasetomat
- 0.5 rødløk
- 4 kvaster hvitløksfedd
Sett steikeovnen på 180 grader.
Skjær baguetten på skrå, i ca. 1 cm tykke skiver.
Legg de på et bakepapirkledd steikebrett.
Pensle på olivenolje på begge sider av baguettskivene.
Sett de i ovnen til de er gylne og liitt sprø.
Skrell hvitløkbåtene og gni de stekte baguetteskivene inn med litt hvitløk.
Kok opp en gryte med litt vann.
Snitt ett kryss i toppen på hver tomat og ha de i det kokende vannet i ca. 15 sek.
Legg de over i iskaldt vann. Flå deretter av skinnet.
Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Skjær tomatkjøttet i fine små terninger.
Skrell og finhakk rødløk.
Finhakk eller riv basilikum.
Bland alt forsiktig sammen og smak til med salt og nykvernet pepper.
Legg ca. 1 ss av tomatblandingen på hver baguetteskive.

Bon appetit!
Sett steikeovnen på 180 grader.
Skjær baguetten på skrå, i ca. 1 cm tykke skiver.
Legg de på et bakepapirkledd steikebrett.
Pensle på olivenolje på begge sider av baguettskivene.
Sett de i ovnen til de er gylne og liitt sprø.
Skrell hvitløkbåtene og gni de stekte baguetteskivene inn med litt hvitløk.
Kok opp en gryte med litt vann.
Snitt ett kryss i toppen på hver tomat og ha de i det kokende vannet i ca. 15 sek.
Legg de over i iskaldt vann. Flå deretter av skinnet.
Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Skjær tomatkjøttet i fine små terninger.
Skrell og finhakk rødløk.
Finhakk eller riv basilikum.
Bland alt forsiktig sammen og smak til med salt og nykvernet pepper.
Legg ca. 1 ss av tomatblandingen på hver baguetteskive.