Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Blinis er en delikat og lekker smårett fra Russland. Den tar seg både flott ut på koldtbordet, og smaker i tillegg kjempegodt. Rognen på toppen kan varieres alt ettersom hva du liker, og hvor mye penger du vil bruke. Men det er utrolig deilig med løyrom.
Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Blinis er en delikat og lekker smårett fra Russland. Den tar seg både flott ut på koldtbordet, og smaker i tillegg kjempegodt. Rognen på toppen kan varieres alt ettersom hva du liker, og hvor mye penger du vil bruke. Men det er utrolig deilig med løyrom.
Varm melken til 37 grader, og rør ut gjæren med litt av melken.
Tilsett resten av melken, bokhvetemel, hvetemel og salt. Rør deigen sammen til en jevn blanding.
Rør eggeplommene inn i deigen. Dekk til bollen med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter. Visp eggehvitene stive. Vend smøret inn i deigen og vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.
Bruk en stekepanne med slipp-lett belegg og stek små tykke blinis. Snu plettene når de ser porøse og faste ut på oversiden og er pent gylne på undersiden. Ikke bruk mye smør i pannen, den skal kun smøres lett.
Server blinis med en liten skje rømme, rogn, finhakket løk og gressløk.
Bon appetit!
Skill eggene.
Varm melken til 37 grader, og rør ut gjæren med litt av melken.
Tilsett resten av melken, bokhvetemel, hvetemel og salt. Rør deigen sammen til en jevn blanding.
Rør eggeplommene inn i deigen. Dekk til bollen med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter. Visp eggehvitene stive. Vend smøret inn i deigen og vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.
Bruk en stekepanne med slipp-lett belegg og stek små tykke blinis. Snu plettene når de ser porøse og faste ut på oversiden og er pent gylne på undersiden. Ikke bruk mye smør i pannen, den skal kun smøres lett.
Server blinis med en liten skje rømme, rogn, finhakket løk og gressløk.