Til hovedinnhold

Myke vårruller med teriyakisaus

45 min

Vårruller - dampet, frityrstekt eller som her, bare rullet i rispapir. Unn deg selv en fornemmelse av vår.

Lagret av 578 brukere
Myke vårruller med teriyakisaus

Vårruller - dampet, frityrstekt eller som her, bare rullet i rispapir. Unn deg selv en fornemmelse av vår.

Lagret av 578 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 plate(r) rispapir
  • 200 g reker, ferske
  • 150 g crabsticks
  • 100 g krabbe, kjøtt
  • 2 stykker gulrøtter
  • 3 stykker vårløk
  • 1 stk hjertesalat
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 ss olje, til steking
  • ruccolasalat

Teriyakisaus

  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 3 stykker lime
  • 1 stilk sitrongress
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss ingefær, hakket
  • 2 ss sesamfrø, ristet
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 stykker maisenna

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 plate(r) rispapir
  • 200 g reker, ferske
  • 150 g crabsticks
  • 100 g krabbe, kjøtt
  • 2 stykker gulrøtter
  • 3 stykker vårløk
  • 1 stk hjertesalat
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 ss olje, til steking
  • ruccolasalat

Teriyakisaus

  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 3 stykker lime
  • 1 stilk sitrongress
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss ingefær, hakket
  • 2 ss sesamfrø, ristet
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 stykker maisenna
Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
woman cooking

Bon appetit!

Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?