rask

Lun chevre på toast med nøtter, honning og rosmarin

15 min

Ostesmørbrød kan være dryppende fet kosemat, men det kan også være et lite måltid med følelse av luksus. Lun chevre på toast med nøtter, honning og rosmarin er deilig fingermat og tilhører helt klart siste kategori.

388 har lagret denne
Lun chevre på toast med nøtter, honning og rosmarin

Ostesmørbrød kan være dryppende fet kosemat, men det kan også være et lite måltid med følelse av luksus. Lun chevre på toast med nøtter, honning og rosmarin er deilig fingermat og tilhører helt klart siste kategori.

388 har lagret denne
4
porsjoner
  • 6 skive(r) brød, små skiver, valnøtt- eller surdeigsbrød
  • 1 stk chèvre, gjerne norsk, evt. hvitmugg eller naturelle
  • 1 dl nøtter, grovhakkede, som valnøtter, pistasj, mandler
  • 1 dl honning, flytende
  • 4 stykker aprikos, tørkede i små biter
  • 1 ss rosmarin, friske, hakkede
Unngå at skjermen går i dvale
Varm honningen i en kasserolle og bland inn nøtter, aprikoser og rosmarinblader.
Skjær osten i 12 like tykke skiver.
Del brødskivene i trekanter og legg dem over på et stekebrett.
Topp hver brødskive med ost og stek skivene under grill i ovn til osten blir gyllen.
Server chevretoastene lune med en liten skje av nøtteblandingen på toppen.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?