rask

Hvitløksbrød i airfryer

30 min
(40 min forarbeid)
263 har lagret denne
Hvitløksbrød i airfryer
Foto: Stian Broch
263 har lagret denne
2
porsjoner

Deig

  • 600 g hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 4 dl vann
  • 1 ss salt
  • 1 ts sukker
  • 0.5 dl olivenolje

Hvitløkssmør

  • 300 g meierismør
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 4 ss persille
  • 2 ts salt
Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 600 g hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 4 dl vann
  • 1 ss salt
  • 1 ts sukker
  • 0.5 dl olivenolje

Hvitløkssmør

  • 300 g meierismør
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 4 ss persille
  • 2 ts salt
Smuldre fersk gjær i en bakebolle, hell over lunkent vann og rør til all gjær er oppløst. Ha så i olivenolje og de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være klissete.
Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, det tar 30–40 minutter.
Skrell hvitløkfeddene. Kjør smør, hvitløk, persille og salt i en blender eller stavmikser.
Når deigen er ferdig hevet, baker du den ut til en stor firkant på ca. 50 x 50 centimeter. Smør hvitløkssmøret ut over hele deigen, og del den deretter i 5 like store emner.
Legg disse lagvis oppå hverandre, og del denne igjen i 5 centimeter store biter. Stable disse bitene i to 20 centimeter store brød- former. Etterhev hvitløksbrødet i 30 minutter.
Stek hvitløksbrød på 160 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre fersk gjær i en bakebolle, hell over lunkent vann og rør til all gjær er oppløst. Ha så i olivenolje og de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være klissete.
Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, det tar 30–40 minutter.
Skrell hvitløkfeddene. Kjør smør, hvitløk, persille og salt i en blender eller stavmikser.
Når deigen er ferdig hevet, baker du den ut til en stor firkant på ca. 50 x 50 centimeter. Smør hvitløkssmøret ut over hele deigen, og del den deretter i 5 like store emner.
Legg disse lagvis oppå hverandre, og del denne igjen i 5 centimeter store biter. Stable disse bitene i to 20 centimeter store brød- former. Etterhev hvitløksbrødet i 30 minutter.
Stek hvitløksbrød på 160 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?