Skalldyr - Se alle våre oppskrifter

Skalldyr

Det er lite som smaker like godt som ferske skalldyr! Med et godt glass hvitvin eller annen frisk drikke til er disse oppskriftene en vinner hele året.

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens
1
av5

Deilig og lett måltid: Skalldyr

Skalldyr spises kanskje mest når det er varmt i været. Lett og gjerne litt salt mat smaker nydelig når temperaturene er på sitt høyeste, spesielt med noe kaldt og leskende i glasset. Heldigvis har vi tilgang på ulike typer skalldyr hele året, men det er faktisk under vinterhalvåret de fleste skalldyr er i sesong. Hos Godt.no finner du oppskrifter med skalldyr som kan serveres sommer som vinter - kanskje det blir skalldyr også under julefeiringen?

Tilbehør til skalldyr

At loff, majones og dill passer godt til reker, hummer og krabbe, er det liten tvil om. Det er allikevel så mye mer du kan tilføre skalldyrsbordet! Du kan for eksempel bytte ut majonesen med aioli for enda mer smak på en ellers tradisjonell kombinasjon. Eller hva med å legge til avokado i miksen? Også ruccola med sin pepperaktige smak går godt sammen med ulike typer skalldyr, og kan gjerne ha en plass på bordet.

Hva kan serveres med bløtdyr?

Til bløtdyr som for eksempel blåskjell og østers, er det også deilig med godt brød ved siden av. Ønsker du å servere noe annet enn loff, kan for eksempel foccacia være et annet godt valg. Blåskjell er nydelige om de tilberedes i en god saus, men de kan også brukes i gryter, som paella, eller i pasta og supper. Østers kan gjerne spises alene, men mange liker å ha litt ekstra salt og sitron til. Du kan også bruke tabasco for å få litt ekstra hete, eller servere med sauser av ulike slag.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?