Gambas al ajillo
Reker i hvitløk , eller gambas al ajillo, hører til på tapasbordet. Siden rekene her allerede er kokt, slår du bare den varme oljen over rekene. Dette er fort gjort, men pass på for rekene blir seige hvis de får for mye varme. Du kan eventuelt varme dem opp i den varme oljen. Bruker du rå reker, skal de stekes i oljen. Pass på temperaturen når du varmer hvitløken i oljen. Blir hvitløken for hardt stekt, blir den bitter på smak.
Reker i hvitløk , eller gambas al ajillo, hører til på tapasbordet. Siden rekene her allerede er kokt, slår du bare den varme oljen over rekene. Dette er fort gjort, men pass på for rekene blir seige hvis de får for mye varme. Du kan eventuelt varme dem opp i den varme oljen. Bruker du rå reker, skal de stekes i oljen. Pass på temperaturen når du varmer hvitløken i oljen. Blir hvitløken for hardt stekt, blir den bitter på smak.
- 500 g reker, renset, ikke fra lake
- 1 - 2 dl olivenolje, mild
- 6 - 8 fedd hvitløk
- 2 stykker tørkede chili, små
- 4 ss bladpersille, hakket
- godt brød, til servering
- 500 g reker, renset, ikke fra lake
- 1 - 2 dl olivenolje, mild
- 6 - 8 fedd hvitløk
- 2 stykker tørkede chili, små
- 4 ss bladpersille, hakket
- godt brød, til servering
