rask

Gambas al ajillo

20 min

Reker i hvitløk , eller gambas al ajillo, hører til på tapasbordet. Siden rekene her allerede er kokt, slår du bare den varme oljen over rekene. Dette er fort gjort, men pass på for rekene blir seige hvis de får for mye varme. Du kan eventuelt varme dem opp i den varme oljen. Bruker du rå reker, skal de stekes i oljen. Pass på temperaturen når du varmer hvitløken i oljen. Blir hvitløken for hardt stekt, blir den bitter på smak.

1058 har lagret denne
Gambas al ajillo - reker i hvitløk

Reker i hvitløk , eller gambas al ajillo, hører til på tapasbordet. Siden rekene her allerede er kokt, slår du bare den varme oljen over rekene. Dette er fort gjort, men pass på for rekene blir seige hvis de får for mye varme. Du kan eventuelt varme dem opp i den varme oljen. Bruker du rå reker, skal de stekes i oljen. Pass på temperaturen når du varmer hvitløken i oljen. Blir hvitløken for hardt stekt, blir den bitter på smak.

1058 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g reker, renset, ikke fra lake
  • 1 - 2 dl olivenolje, mild
  • 6 - 8 fedd hvitløk
  • 2 stykker tørkede chili, små
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • godt brød, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
Skjær hvitløken i tynne skiver.
Bland olivenolje, hvitløk og grovknust chili i en liten kasserolle. Varm alt over middels-lav varme til hvitløken blir bløt, og det dufter herlig aromatisk.
Fordel rekene i passende dype skåler og hell over den varme oljen.
Dryss over hakket persille og server med godt brød.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?