rask

Bowl med blomkålris, reker og mango

30 min

Bytt ut risen med blomkåris og du får en blomkål-bowl, i dette tilfelle toppet med ferske reker og mangosalat.

Tips: Bland 1-2 tomater i terninger og 2-3 ss hakkede peanøtter sammen med mangosalaten.  

3377 har lagret denne
Bowl med blomkålris, reker og mango

Bytt ut risen med blomkåris og du får en blomkål-bowl, i dette tilfelle toppet med ferske reker og mangosalat.

Tips: Bland 1-2 tomater i terninger og 2-3 ss hakkede peanøtter sammen med mangosalaten.  

3377 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 - 2 stk blomkål
  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk, liten
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 1 stk lime
  • 1 ss olivenolje
  • koriander, frisk
  • 1 - 2 stk avokado
  • 500 g reker, rensede
  • sesamfrø
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 - 2 stk blomkål
  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk, liten
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 1 stk lime
  • 1 ss olivenolje
  • koriander, frisk
  • 1 - 2 stk avokado
  • 500 g reker, rensede
  • sesamfrø
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
Rens blomkålen og del den i grove buketter. Riv blomkålen, eller kjør den raskt til «gryn/ris» i en hurtigmikser.
Rens og skjær mangoen i små terninger. Finhakk eller finsnitt rødløken og chilien (fjern frøene for å fjerne litt av heten).
Bland sammen mango, rødløk, chili, limesaft, olivenolje, hakket koriander og en klype salt.
Rens avokadoen og del den i grove skiver. Vend eller dryss avokadoen med sesamfrø.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek blomkålrisen over høy varme i 3-4 minutter. Rør jevnlig og krydre blomkålen med salt og pepper. (Stek helst i to omganger så blomkålrisen blir stekt og ikke bløt/vassen.)
Fordel blomkålrisen i passende boller. Topp med reker, mangosalat og avokadoskiver.
woman cooking

Bon appetit!

Rens blomkålen og del den i grove buketter. Riv blomkålen, eller kjør den raskt til «gryn/ris» i en hurtigmikser.
Rens og skjær mangoen i små terninger. Finhakk eller finsnitt rødløken og chilien (fjern frøene for å fjerne litt av heten).
Bland sammen mango, rødløk, chili, limesaft, olivenolje, hakket koriander og en klype salt.
Rens avokadoen og del den i grove skiver. Vend eller dryss avokadoen med sesamfrø.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek blomkålrisen over høy varme i 3-4 minutter. Rør jevnlig og krydre blomkålen med salt og pepper. (Stek helst i to omganger så blomkålrisen blir stekt og ikke bløt/vassen.)
Fordel blomkålrisen i passende boller. Topp med reker, mangosalat og avokadoskiver.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?