Kabaret med reker og kongekrabbe
For meg er retroretten over alle retroretter: Kabaret! Elsket av mange, ikke fullt så høyt elsket av andre.
For noen er også kabaret kjent som aspik, som er en gelé laget på buljong eller kraft. Ifølge Smak hadde kabaret sin storhetstid på 60- og 70-tallet, men mange har også minner av geléretten på de mange koldtbord langt utpå 90-tallet.
Kabaret er absolutt en morsom rett det er lov å gjøre hakket mer spennende enn med crabsticks og asparges på boks. Her har jeg gått for luksusvarianten proppfull av reker og kongekrabbe med hjemmelaget remulade.
Tips: Kongekrabbe kan erstattes med fiskepudding i terninger eller crabsticks.
For meg er retroretten over alle retroretter: Kabaret! Elsket av mange, ikke fullt så høyt elsket av andre.
For noen er også kabaret kjent som aspik, som er en gelé laget på buljong eller kraft. Ifølge Smak hadde kabaret sin storhetstid på 60- og 70-tallet, men mange har også minner av geléretten på de mange koldtbord langt utpå 90-tallet.
Kabaret er absolutt en morsom rett det er lov å gjøre hakket mer spennende enn med crabsticks og asparges på boks. Her har jeg gått for luksusvarianten proppfull av reker og kongekrabbe med hjemmelaget remulade.
Tips: Kongekrabbe kan erstattes med fiskepudding i terninger eller crabsticks.
Ingredienser
- 5 dl buljonggelé, aspik
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 dl dill, hakket
- 4 stk egg, hardkokte
- 400 g reker, pillede
- 300 g kongekrabbe, renset og kokt
- 2.5 dl erter, små grønne
Remulade
- 3 dl majones
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 2 ts dijonsennep
- 1 - 2 ts worcestershiresaus
- 2 dl sylteagurk, hakket
- 1 dl urter, hakkede, som persille, gressløk, basilikum
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 5 dl buljonggelé, aspik
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 dl dill, hakket
- 4 stk egg, hardkokte
- 400 g reker, pillede
- 300 g kongekrabbe, renset og kokt
- 2.5 dl erter, små grønne
Remulade
- 3 dl majones
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 2 ts dijonsennep
- 1 - 2 ts worcestershiresaus
- 2 dl sylteagurk, hakket
- 1 dl urter, hakkede, som persille, gressløk, basilikum
- salt og kvernet pepper
Remulade
