Til hovedinnhold

Kabaret med reker og kongekrabbe

45 min

For meg er retroretten over alle retroretter: Kabaret! Elsket av mange, ikke fullt så høyt elsket av andre.

For noen er også kabaret kjent som aspik, som er en gelé laget på buljong eller kraft. Ifølge Smak hadde kabaret sin storhetstid på 60- og 70-tallet, men mange har også minner av geléretten på de mange koldtbord langt utpå 90-tallet.

Kabaret er absolutt en morsom rett det er lov å gjøre hakket mer spennende enn med crabsticks og asparges på boks. Her har jeg gått for luksusvarianten proppfull av reker og kongekrabbe med hjemmelaget remulade
Tips: Kongekrabbe kan erstattes med fiskepudding i terninger eller crabsticks.

Lagret av 541 brukere
Luksuskabaret lagvis med erter, kongekrabbe, reker og egg toppet med dill
Rekekabaret har fått en oppgradering med kongekrabbe. Her serveres kabareten med remulade.
Foto: Krister Sørbø

For meg er retroretten over alle retroretter: Kabaret! Elsket av mange, ikke fullt så høyt elsket av andre.

For noen er også kabaret kjent som aspik, som er en gelé laget på buljong eller kraft. Ifølge Smak hadde kabaret sin storhetstid på 60- og 70-tallet, men mange har også minner av geléretten på de mange koldtbord langt utpå 90-tallet.

Kabaret er absolutt en morsom rett det er lov å gjøre hakket mer spennende enn med crabsticks og asparges på boks. Her har jeg gått for luksusvarianten proppfull av reker og kongekrabbe med hjemmelaget remulade
Tips: Kongekrabbe kan erstattes med fiskepudding i terninger eller crabsticks.

Lagret av 541 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl buljonggelé, aspik
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.5 dl dill, hakket
  • 4 stk egg, hardkokte
  • 400 g reker, pillede
  • 300 g kongekrabbe, renset og kokt
  • 2.5 dl erter, små grønne

Remulade

  • 3 dl majones
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 - 2 ts worcestershiresaus
  • 2 dl sylteagurk, hakket
  • 1 dl urter, hakkede, som persille, gressløk, basilikum
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl buljonggelé, aspik
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.5 dl dill, hakket
  • 4 stk egg, hardkokte
  • 400 g reker, pillede
  • 300 g kongekrabbe, renset og kokt
  • 2.5 dl erter, små grønne

Remulade

  • 3 dl majones
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 - 2 ts worcestershiresaus
  • 2 dl sylteagurk, hakket
  • 1 dl urter, hakkede, som persille, gressløk, basilikum
  • salt og kvernet pepper
Bruk en passende form som rommer cirka 2 liter. Lag aspiken og avkjøl aspiken. Bland inn sitronsaft og hakket dill.
Bruk en passende form som rommer cirka 2 liter. Lag aspiken og avkjøl aspiken. Bland inn sitronsaft og hakket dill.
Legg et tynt lag aspik i bunnen av formen. La formen stå kjølig til aspiken har stivnet.
Legg et tynt lag aspik i bunnen av formen. La formen stå kjølig til aspiken har stivnet.
Legg eggeskiver, erter, reker og kongekrabbe lagvis i formen.
Legg eggeskiver, erter, reker og kongekrabbe lagvis i formen.
Hell over aspiken og la kabareten stå i kjøleskapet til geleen har stivnet.
Hell over aspiken og la kabareten stå i kjøleskapet til geleen har stivnet.
Dypp formen raskt i varmt vann (ikke hold den for lenge i vannet, da vil geleen smelte). Vend kabareten over på et serveringsfat. Oppbevar kabareten i kjøleskap frem til servering.

Remulade

Bland sammen alle ingrediensene til remuladen og smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en passende form som rommer cirka 2 liter. Lag aspiken og avkjøl aspiken. Bland inn sitronsaft og hakket dill.
Bruk en passende form som rommer cirka 2 liter. Lag aspiken og avkjøl aspiken. Bland inn sitronsaft og hakket dill.
Legg et tynt lag aspik i bunnen av formen. La formen stå kjølig til aspiken har stivnet.
Legg et tynt lag aspik i bunnen av formen. La formen stå kjølig til aspiken har stivnet.
Legg eggeskiver, erter, reker og kongekrabbe lagvis i formen.
Legg eggeskiver, erter, reker og kongekrabbe lagvis i formen.
Hell over aspiken og la kabareten stå i kjøleskapet til geleen har stivnet.
Hell over aspiken og la kabareten stå i kjøleskapet til geleen har stivnet.
Dypp formen raskt i varmt vann (ikke hold den for lenge i vannet, da vil geleen smelte). Vend kabareten over på et serveringsfat. Oppbevar kabareten i kjøleskap frem til servering.

Remulade

Bland sammen alle ingrediensene til remuladen og smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?