50 g ørretrogn, eller løyrom-, sik- eller lodderogn
1 stk hjertesalat
dill, frisk, til pynt
sitron, i skiver eller båter, til pynt
toast, til servering
Dressing
1 dl majones
1 dl rømme
2 ss chilisaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts worcestershiresaus
1 ss konjakk, kan sløyfes
1 ss dill, hakket
salt og kvernet pepper, evt. kajennepepper
sitronsaft, noen dråper
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt pepper og et par dråper sitronsaft. Rens og skjær avokadoen i små terninger. Del agurken på langs og skrap vekk den bløte kjernen. Skjær agurken i små terninger.
Bland sammen reker, avokado, agurk og halvparten av rognen. Rens salaten. Legg til side fire små blader og skjær resten av salaten i strimler. Fordel salatblader og strimlet salat i fire pene glass. Fordel rekeblandingen og pynt med resten av rognen, litt ekstra dill og en sitronskive eller sitronbåt.
Serveres med toast.
Bon appetit!
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt pepper og et par dråper sitronsaft. Rens og skjær avokadoen i små terninger. Del agurken på langs og skrap vekk den bløte kjernen. Skjær agurken i små terninger.
Bland sammen reker, avokado, agurk og halvparten av rognen. Rens salaten. Legg til side fire små blader og skjær resten av salaten i strimler. Fordel salatblader og strimlet salat i fire pene glass. Fordel rekeblandingen og pynt med resten av rognen, litt ekstra dill og en sitronskive eller sitronbåt.