Røkte reker med hvitløk- og chilimajones

45 min

Ferske reker er alltid godt! Disse skal røkes for en ekstra god tvist. Sammen med hvitløk- og chilimajones blir dette en deilig smaksbombe!

263 har lagret denne
Røkte reker med hvitløk- og chilimajones

Ferske reker er alltid godt! Disse skal røkes for en ekstra god tvist. Sammen med hvitløk- og chilimajones blir dette en deilig smaksbombe!

263 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 kg reker
  • 4 ss røykspon

Hvitløk- og chilimajones

  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 ts salt
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje, kaldpresset
  • salt
  • sitronsaft
  • chilipaste, eller sterk chilisaus
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg reker
  • 4 ss røykspon

Hvitløk- og chilimajones

  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 ts salt
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje, kaldpresset
  • salt
  • sitronsaft
  • chilipaste, eller sterk chilisaus
Bruk gjerne en liten kulegrill. Legg rekene utover i en form som passer på grillen. Varm røyksponet i en liten kjele. Tenn på sponet slik at det brenner godt. Sett kjelen med røyksponet på grillen og legg lokket på grillen. Røyk rekene i cirka 20 minutter. Når de er gylne og lune er de klare og bør spises med det samme.
Mos sammen hvitløk og en klype salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en stål- eller glassbolle.
Tilsett oljen litt etter litt mens du hele tiden visper energisk. Smak til med sitronsaft, chilisaus og mer salt om nødvendig.
Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk gjerne en liten kulegrill. Legg rekene utover i en form som passer på grillen. Varm røyksponet i en liten kjele. Tenn på sponet slik at det brenner godt. Sett kjelen med røyksponet på grillen og legg lokket på grillen. Røyk rekene i cirka 20 minutter. Når de er gylne og lune er de klare og bør spises med det samme.
Mos sammen hvitløk og en klype salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en stål- eller glassbolle.
Tilsett oljen litt etter litt mens du hele tiden visper energisk. Smak til med sitronsaft, chilisaus og mer salt om nødvendig.
Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?