Kreolske reker i sprø papadums

45 min

Papadum er indisk brød laget av linsemel eller rismel. Brødene friteres i noen sekunder, og vips du har en smakfull skål til de kreolske rekene.

398 har lagret denne
Kreolske reker i sprø papadums

Papadum er indisk brød laget av linsemel eller rismel. Brødene friteres i noen sekunder, og vips du har en smakfull skål til de kreolske rekene.

398 har lagret denne
6
porsjoner
  • 300 g reker
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ts urtekrydder
  • 2 ss koriander
  • 1 pakke papadums
  • 6 dl frityrolje

Krydderblanding

  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts salt
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts pepper
  • 1 ts løksalt
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts oregano
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g reker
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ts urtekrydder
  • 2 ss koriander
  • 1 pakke papadums
  • 6 dl frityrolje

Krydderblanding

  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts salt
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts pepper
  • 1 ts løksalt
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts oregano
Bland sammen alle krydre. Denne krydderblandingen passer også fint til kyllingretter og andre tomatbaserte retter.
Bland sammen alle krydre. Denne krydderblandingen passer også fint til kyllingretter og andre tomatbaserte retter.
Varm olje i en kjele, fres finhakket hvitløk og paprikabiter raskt før hermetiske tomater tilsettes. Ha i krydderblandingen og la sausen småkoke i 8-10 minutter. Ta kjelen bort fra varmen og ha i rensede reker. Når rekene er varmet i sausen tilsettes finhakket koriander.
Varm olje i en kjele, fres finhakket hvitløk og paprikabiter raskt før hermetiske tomater tilsettes. Ha i krydderblandingen og la sausen småkoke i 8-10 minutter. Ta kjelen bort fra varmen og ha i rensede reker. Når rekene er varmet i sausen tilsettes finhakket koriander.
Papadums: Varm frityrolje en gryte til ca. 160 grader. Frityrstek ett og ett papadumbrød om gangen. Brødene blåser seg opp og er ferdigstekte på noen få sekunder. Legg de over på kjøkkenpapir for fettavrenning. Server rekene i brødene med blandet bladsalat.
Papadums: Varm frityrolje en gryte til ca. 160 grader. Frityrstek ett og ett papadumbrød om gangen. Brødene blåser seg opp og er ferdigstekte på noen få sekunder. Legg de over på kjøkkenpapir for fettavrenning. Server rekene i brødene med blandet bladsalat.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle krydre. Denne krydderblandingen passer også fint til kyllingretter og andre tomatbaserte retter.
Bland sammen alle krydre. Denne krydderblandingen passer også fint til kyllingretter og andre tomatbaserte retter.
Varm olje i en kjele, fres finhakket hvitløk og paprikabiter raskt før hermetiske tomater tilsettes. Ha i krydderblandingen og la sausen småkoke i 8-10 minutter. Ta kjelen bort fra varmen og ha i rensede reker. Når rekene er varmet i sausen tilsettes finhakket koriander.
Varm olje i en kjele, fres finhakket hvitløk og paprikabiter raskt før hermetiske tomater tilsettes. Ha i krydderblandingen og la sausen småkoke i 8-10 minutter. Ta kjelen bort fra varmen og ha i rensede reker. Når rekene er varmet i sausen tilsettes finhakket koriander.
Papadums: Varm frityrolje en gryte til ca. 160 grader. Frityrstek ett og ett papadumbrød om gangen. Brødene blåser seg opp og er ferdigstekte på noen få sekunder. Legg de over på kjøkkenpapir for fettavrenning. Server rekene i brødene med blandet bladsalat.
Papadums: Varm frityrolje en gryte til ca. 160 grader. Frityrstek ett og ett papadumbrød om gangen. Brødene blåser seg opp og er ferdigstekte på noen få sekunder. Legg de over på kjøkkenpapir for fettavrenning. Server rekene i brødene med blandet bladsalat.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?