Pepper crab: Singaporsk krabbe med pepper
– Oppskriften er fra min gode kamerat Kenneth Haugeland. Dette kan brukes som en base, og kan lett utvikles på mange forskjellige måter, sier kjøkkensjef ved Restaurant Under, Nicolai Ellitsgaard.
– Rosé- og sichuanpepper er egentlig ikke en pepper, som navnet ellers kan gi uttrykk for, men jeg elsker den aromatiske smaken på begge. Jeg har derfor tilføyet disse til Kenneths originale oppskrift siden jeg elsker rosépepper, og følte at smaken ville passe godt inn, forteller kokken.
Han fortsetter:
– Grunnen til at pepperet ristes er for øvrig at styrken blir svakere i tillegg til at aromaene fremheves. Win win! Når du rister pepper gjør du det i en tørr stekepanne på middels varme til pepperen begynner å «poppe». Rist litt i pannen og og til. Det tar cirka fem minutter.
Foto: Nicolai Ellitsgaard
– Oppskriften er fra min gode kamerat Kenneth Haugeland. Dette kan brukes som en base, og kan lett utvikles på mange forskjellige måter, sier kjøkkensjef ved Restaurant Under, Nicolai Ellitsgaard.
– Rosé- og sichuanpepper er egentlig ikke en pepper, som navnet ellers kan gi uttrykk for, men jeg elsker den aromatiske smaken på begge. Jeg har derfor tilføyet disse til Kenneths originale oppskrift siden jeg elsker rosépepper, og følte at smaken ville passe godt inn, forteller kokken.
Han fortsetter:
– Grunnen til at pepperet ristes er for øvrig at styrken blir svakere i tillegg til at aromaene fremheves. Win win! Når du rister pepper gjør du det i en tørr stekepanne på middels varme til pepperen begynner å «poppe». Rist litt i pannen og og til. Det tar cirka fem minutter.
Foto: Nicolai Ellitsgaard
Ingredienser
- 2 kg krabbe
- 100 g usaltet smør
- 5 fedd hvitløk
- 3 ss sorte pepperkorn, ristet og mortet grovt
- 0.5 ss rosépepper, ristet og mortes
- 0.5 ss sichuanpepper, ristet og mortes
- 1 ts sukker
- 1 ts chilipaste
- 3 ts sesamolje
- 4 ts gjærede sorte bønner, finhakkede
- 1 dl hvitvin
Til servering
- lime
- koriander
Slik gjør du:
- 2 kg krabbe
- 100 g usaltet smør
- 5 fedd hvitløk
- 3 ss sorte pepperkorn, ristet og mortet grovt
- 0.5 ss rosépepper, ristet og mortes
- 0.5 ss sichuanpepper, ristet og mortes
- 1 ts sukker
- 1 ts chilipaste
- 3 ts sesamolje
- 4 ts gjærede sorte bønner, finhakkede
- 1 dl hvitvin
Til servering
- lime
- koriander
