400 g kongekrabbe, renset kjøtt, fra kokt kongekrabbe
1 dl kokosflak, revet kokos
1 stk pomelo
5 ss peanøtter, hakkede og ristede
1 stk crispisalat, vasket og tørket
1 bunt koriander
Dressing
2 ss palmesukker, finhakket, evt. brunt sukker
1 ss vann, lunkent
1 stk rød chili
2 fedd hvitløk
1.5 stk lime
3 ss fish sauce
Sprøstekt løk
2 stk sjalottløk
1 ss mel
olje, nøytral, til steking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
400 g kongekrabbe, renset kjøtt, fra kokt kongekrabbe
1 dl kokosflak, revet kokos
1 stk pomelo
5 ss peanøtter, hakkede og ristede
1 stk crispisalat, vasket og tørket
1 bunt koriander
Dressing
2 ss palmesukker, finhakket, evt. brunt sukker
1 ss vann, lunkent
1 stk rød chili
2 fedd hvitløk
1.5 stk lime
3 ss fish sauce
Sprøstekt løk
2 stk sjalottløk
1 ss mel
olje, nøytral, til steking
Begynn med den sprøstekte løken. Skjær sjalottløken i tynne ringer og vend ringene i hvetemel. Varm et par cm olje i en liten kasserolle (med høye kanter). Rist av overflødig mel fra løkringene og stek dem gyllenbrune i den varme oljen (kanskje du må steke/fritere i to omganger). La den sprøstekte løken få renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss over en liten klype salt.
Rist kokosen i en tørr varm panne over middels høy varme til kokos blir gyllenbrun. Rist på pannen eller rør i kokosen underveis slik at den blir jevn ristet. Hell kokosen over på en tallerken så lenge. Skrell og rens pomeloen. Vær nøye med å fjerne alle rester av hvite hinner. Riv fruktkjøttet fra hverandre i små biter. Riv salaten i passende biter og grovhakk koriander.
Rør sammen palmesukker og vann til dressingen. Rør til sukkeret er oppløst. Finhakk chili (fjern frøene hvis du ønsker en litt mildere chilismak) og hvitløk, eller grovhakk begge deler og knus det sammen i en morter. Bland sammen sukkeroppløsningen, chili, hvitløk, limesaft og fiskesaus. Juster smaken med sukker, lime og/eller fiskesaus hvis nødvendig. Bland krabbekjøtt, halvparten av kokosen, pomelo, peanøtter, salat og koriander i en bolle. Tilsett dressingen og vend det hele raskt sammen.
Fordel salaten på tallerkener og dryss over resten av kokosen og den sprøstekte sjalottløken.
Bon appetit!
Begynn med den sprøstekte løken. Skjær sjalottløken i tynne ringer og vend ringene i hvetemel. Varm et par cm olje i en liten kasserolle (med høye kanter). Rist av overflødig mel fra løkringene og stek dem gyllenbrune i den varme oljen (kanskje du må steke/fritere i to omganger). La den sprøstekte løken få renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss over en liten klype salt.
Rist kokosen i en tørr varm panne over middels høy varme til kokos blir gyllenbrun. Rist på pannen eller rør i kokosen underveis slik at den blir jevn ristet. Hell kokosen over på en tallerken så lenge. Skrell og rens pomeloen. Vær nøye med å fjerne alle rester av hvite hinner. Riv fruktkjøttet fra hverandre i små biter. Riv salaten i passende biter og grovhakk koriander.
Rør sammen palmesukker og vann til dressingen. Rør til sukkeret er oppløst. Finhakk chili (fjern frøene hvis du ønsker en litt mildere chilismak) og hvitløk, eller grovhakk begge deler og knus det sammen i en morter. Bland sammen sukkeroppløsningen, chili, hvitløk, limesaft og fiskesaus. Juster smaken med sukker, lime og/eller fiskesaus hvis nødvendig. Bland krabbekjøtt, halvparten av kokosen, pomelo, peanøtter, salat og koriander i en bolle. Tilsett dressingen og vend det hele raskt sammen.
Fordel salaten på tallerkener og dryss over resten av kokosen og den sprøstekte sjalottløken.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto