Pepperkrabbe
Pepperkrabbe er en spesialitet i Singapore, som smaker like godt ved kjøkkenbordet hjemme i Norge. Dette er skikkelig digg fingermat, så glem for all del ikke skylleboller og god tilgang på servietter. Tips 1: Bruker du kokt krabbe trenger du ikke å frese den først. Da hopper du over det og varmer krabbebitene 5 minutter i den ferdige sausen. Tips 2: Kongekrabbe kan også brukes, helst rå. Del fire store krabbeklør i biter og følg oppskriften.
Pepperkrabbe er en spesialitet i Singapore, som smaker like godt ved kjøkkenbordet hjemme i Norge. Dette er skikkelig digg fingermat, så glem for all del ikke skylleboller og god tilgang på servietter. Tips 1: Bruker du kokt krabbe trenger du ikke å frese den først. Da hopper du over det og varmer krabbebitene 5 minutter i den ferdige sausen. Tips 2: Kongekrabbe kan også brukes, helst rå. Del fire store krabbeklør i biter og følg oppskriften.
Ingredienser
- 2 stk krabbe, gjerne rå
- 4 stk sjalottløk
- 4 stk hvitløksfedd
- 1 stk rød chili
- 2 ss smør
- 2 ss sort pepper, grovmalt
- 2 ss soyasaus, mørk
- 2 ss østerssaus
- 2 ts sukker
- 2 dl vann
- 5 ss olje
- koriander, frisk
- vårløk, finsnittet
Slik gjør du:
- 2 stk krabbe, gjerne rå
- 4 stk sjalottløk
- 4 stk hvitløksfedd
- 1 stk rød chili
- 2 ss smør
- 2 ss sort pepper, grovmalt
- 2 ss soyasaus, mørk
- 2 ss østerssaus
- 2 ts sukker
- 2 dl vann
- 5 ss olje
- koriander, frisk
- vårløk, finsnittet
