Til hovedinnhold

Pepperkrabbe

45 min

Pepperkrabbe er en spesialitet i Singapore, som smaker like godt ved kjøkkenbordet hjemme i Norge. Dette er skikkelig digg fingermat, så glem for all del ikke skylleboller og god tilgang på servietter. Tips 1: Bruker du kokt krabbe trenger du ikke å frese den først. Da hopper du over det og varmer krabbebitene 5 minutter i den ferdige sausen.  Tips 2: Kongekrabbe kan også brukes, helst rå. Del fire store krabbeklør i biter og følg oppskriften.

Lagret av 139 brukere
Pepperkrabbe

Pepperkrabbe er en spesialitet i Singapore, som smaker like godt ved kjøkkenbordet hjemme i Norge. Dette er skikkelig digg fingermat, så glem for all del ikke skylleboller og god tilgang på servietter. Tips 1: Bruker du kokt krabbe trenger du ikke å frese den først. Da hopper du over det og varmer krabbebitene 5 minutter i den ferdige sausen.  Tips 2: Kongekrabbe kan også brukes, helst rå. Del fire store krabbeklør i biter og følg oppskriften.

Lagret av 139 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk krabbe, gjerne rå
  • 4 stk sjalottløk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss smør
  • 2 ss sort pepper, grovmalt
  • 2 ss soyasaus, mørk
  • 2 ss østerssaus
  • 2 ts sukker
  • 2 dl vann
  • 5 ss olje
  • koriander, frisk
  • vårløk, finsnittet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk krabbe, gjerne rå
  • 4 stk sjalottløk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss smør
  • 2 ss sort pepper, grovmalt
  • 2 ss soyasaus, mørk
  • 2 ss østerssaus
  • 2 ts sukker
  • 2 dl vann
  • 5 ss olje
  • koriander, frisk
  • vårløk, finsnittet
Del krabben i grove biter, fjern paven og gjellene. Knekk klørne forsiktig slik at smaken trenger inn i kjøttet.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm oljen i en stor stekepanne eller wok. Fres krabbebitene i 3 minutter. Ta ut krabben og tilsett sjalottløk, hvitløk og chili i pannen. Fres til alt blir mykt og blankt.
Tilsett smør og pepper. Rør inn krabbe, soyasaus, oystersauce, sukker og vann. La det hele småkoke over middels varme i ca. 10 minutter, sausen skal bli så tykk at den ligger som en tykk hinne rundt krabbebitene.
Få med deg all sausen ved servering og dryss over vårløk og grovhakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Del krabben i grove biter, fjern paven og gjellene. Knekk klørne forsiktig slik at smaken trenger inn i kjøttet.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm oljen i en stor stekepanne eller wok. Fres krabbebitene i 3 minutter. Ta ut krabben og tilsett sjalottløk, hvitløk og chili i pannen. Fres til alt blir mykt og blankt.
Tilsett smør og pepper. Rør inn krabbe, soyasaus, oystersauce, sukker og vann. La det hele småkoke over middels varme i ca. 10 minutter, sausen skal bli så tykk at den ligger som en tykk hinne rundt krabbebitene.
Få med deg all sausen ved servering og dryss over vårløk og grovhakket koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?