Til hovedinnhold
rask

Stekt kongekrabbe med avokadokrem og soya

25 min

Skalldyr fungerer bra med noe fyldig og søtlig, og veldig ofte bruker man majones. Det magre søte krabbekjøttet harmonerer også perfekt med avokado.

Lagret av 165 brukere
Stekt kongekrabbe med avokadokrem og soya

Skalldyr fungerer bra med noe fyldig og søtlig, og veldig ofte bruker man majones. Det magre søte krabbekjøttet harmonerer også perfekt med avokado.

Lagret av 165 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kongekrabbe
  • 2 stk avokado, modne
  • 2 ss crème fraîche
  • 1 stk limesaft, saften av 1 lime
  • 5 ss meierismør, usaltet
  • 2 ss søt soyasaus
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss sjalottløk, finhakket
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kongekrabbe
  • 2 stk avokado, modne
  • 2 ss crème fraîche
  • 1 stk limesaft, saften av 1 lime
  • 5 ss meierismør, usaltet
  • 2 ss søt soyasaus
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss sjalottløk, finhakket
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking
Rens avokadoen og mos den fint sammen med crème fraiche og limesaft. Smak kremen til med salt og pepper.
Brun smøret i en liten kasserolle, det skal bli gyllent og nøttebrunt (ikke brent). Trekk kasserollen til siden og tilsett soyasaus, hvitløk og sjalottløk. Rett før servering har du i gressløken
Del krabben i jevne store stykker og krydre dem lett med salt og pepper. Stek krabbestykkene i litt olje over middels sterk varme i 3-5 minutter.
Anrett den stekte kongekrabben på avokadokremen og topp med soyasjy (pass på at du får med både smør og soya).
Pynt med friske urter eller spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Rens avokadoen og mos den fint sammen med crème fraiche og limesaft. Smak kremen til med salt og pepper.
Brun smøret i en liten kasserolle, det skal bli gyllent og nøttebrunt (ikke brent). Trekk kasserollen til siden og tilsett soyasaus, hvitløk og sjalottløk. Rett før servering har du i gressløken
Del krabben i jevne store stykker og krydre dem lett med salt og pepper. Stek krabbestykkene i litt olje over middels sterk varme i 3-5 minutter.
Anrett den stekte kongekrabben på avokadokremen og topp med soyasjy (pass på at du får med både smør og soya).
Pynt med friske urter eller spirer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?