Ølkokte krabber med sitronmajones
Nykokte krabber med godt brød, majones og sitron er en delikatesse i all sin enkelhet. Skal du koke krabbene selv kan du med fordel tilsette litt smak i kokevannet. Jeg brukte øl, dill og sitron denne gangen, men prøv deg gjerne frem med krydder som frisk ingefær, nellik, stjerneanis og rikelig med sort pepper.
NB: Det er forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra forbudet for krepsdyr. Likevel er hovedregelen at krabber skal bedøves før koking. Les mer om hvordan du gjør det her.
Nykokte krabber med godt brød, majones og sitron er en delikatesse i all sin enkelhet. Skal du koke krabbene selv kan du med fordel tilsette litt smak i kokevannet. Jeg brukte øl, dill og sitron denne gangen, men prøv deg gjerne frem med krydder som frisk ingefær, nellik, stjerneanis og rikelig med sort pepper.
NB: Det er forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra forbudet for krepsdyr. Likevel er hovedregelen at krabber skal bedøves før koking. Les mer om hvordan du gjør det her.
- 4 stk krabbe, levende
- 3 l vann
- 3 dl øl
- 1 dl salt
- 1 dl sukker
- 1 stk sitron, helst økologisk
- 1 bunt dill, stilker
Sitronmajones
- 0.5 stk sitron, revet skall og saften
- 2 stk eggeplomme
- 2 dl olje, nøytral
- salt
- tabasco
- 4 stk krabbe, levende
- 3 l vann
- 3 dl øl
- 1 dl salt
- 1 dl sukker
- 1 stk sitron, helst økologisk
- 1 bunt dill, stilker
Sitronmajones
- 0.5 stk sitron, revet skall og saften
- 2 stk eggeplomme
- 2 dl olje, nøytral
- salt
- tabasco
