Ølkokte krabber med sitronmajones

1 t 30 min

Nykokte krabber med godt brød, majones og sitron er en delikatesse i all sin enkelhet. Skal du koke krabbene selv kan du med fordel tilsette litt smak i kokevannet. Jeg brukte øl, dill og sitron denne gangen, men prøv deg gjerne frem med krydder som frisk ingefær, nellik, stjerneanis og rikelig med sort pepper.

NB: Det er forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra forbudet for krepsdyr. Likevel er hovedregelen at krabber skal bedøves før koking. Les mer om hvordan du gjør det her.

55 har lagret denne
Ølkokte krabber med sitronmajones

Nykokte krabber med godt brød, majones og sitron er en delikatesse i all sin enkelhet. Skal du koke krabbene selv kan du med fordel tilsette litt smak i kokevannet. Jeg brukte øl, dill og sitron denne gangen, men prøv deg gjerne frem med krydder som frisk ingefær, nellik, stjerneanis og rikelig med sort pepper.

NB: Det er forbudt å koke dyr levende, men det er gjort unntak fra forbudet for krepsdyr. Likevel er hovedregelen at krabber skal bedøves før koking. Les mer om hvordan du gjør det her.

55 har lagret denne
3
porsjoner
  • 4 stk krabbe, levende
  • 3 l vann
  • 3 dl øl
  • 1 dl salt
  • 1 dl sukker
  • 1 stk sitron, helst økologisk
  • 1 bunt dill, stilker

Sitronmajones

  • 0.5 stk sitron, revet skall og saften
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • tabasco
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk krabbe, levende
  • 3 l vann
  • 3 dl øl
  • 1 dl salt
  • 1 dl sukker
  • 1 stk sitron, helst økologisk
  • 1 bunt dill, stilker

Sitronmajones

  • 0.5 stk sitron, revet skall og saften
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • tabasco
Kok opp vann, øl, salt og sukker til krabbene. Legg i dillstilker og sitron i skiver. (Vær nøye med å vaske sitronen, er den ikke økologisk må du skrubbe den godt i varmt vann for å fjerne det voksaktige belegget.
Legg i krabbene når laken fosskoker. Gi laken et nytt oppkok, skru ned varmen og la krabbene trekke i 15 – 20 minutter.
Når de små bena lett kan trekkes ut er krabbene ferdige. Løft krabbene opp av laken, la de ligge på ryggen til avkjøling.
Visp sammen sitronskall, sitronsaft og eggeplommer i en bolle. Visp inn oljen, litt etter litt. Smak til majonesen med salt og noen dråper tabasco.
Server de kokte krabbene med sitronmajones, kvernet sort pepper og godt brød. Pynt med litt ekstra sitron og dill.
Tips: For å gjøre det litt enklere for eventuelle gjester er det fint å fjerne paven og gjellene før du serverer krabbene. Knekk gjerne opp klørne også.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann, øl, salt og sukker til krabbene. Legg i dillstilker og sitron i skiver. (Vær nøye med å vaske sitronen, er den ikke økologisk må du skrubbe den godt i varmt vann for å fjerne det voksaktige belegget.
Legg i krabbene når laken fosskoker. Gi laken et nytt oppkok, skru ned varmen og la krabbene trekke i 15 – 20 minutter.
Når de små bena lett kan trekkes ut er krabbene ferdige. Løft krabbene opp av laken, la de ligge på ryggen til avkjøling.
Visp sammen sitronskall, sitronsaft og eggeplommer i en bolle. Visp inn oljen, litt etter litt. Smak til majonesen med salt og noen dråper tabasco.
Server de kokte krabbene med sitronmajones, kvernet sort pepper og godt brød. Pynt med litt ekstra sitron og dill.
Tips: For å gjøre det litt enklere for eventuelle gjester er det fint å fjerne paven og gjellene før du serverer krabbene. Knekk gjerne opp klørne også.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?