Spicy krabbe med koriander og chili
En av mine store krabbeopplevelser fant sted på et meget enkelt (men helt fantastisk) serveringssted i nærheten av flyplassen i Singapore. Jeg drømmer fortsatt om å reise tilbake til chilicrab og de små friterte hvetebollene som ble dyppet i sausen.
Denne enklere varianten tar utgangspunkt i ferdig kokte krabbeklør og frosne kinesiske hveteboller. Superenkelt og kjempegodt
En av mine store krabbeopplevelser fant sted på et meget enkelt (men helt fantastisk) serveringssted i nærheten av flyplassen i Singapore. Jeg drømmer fortsatt om å reise tilbake til chilicrab og de små friterte hvetebollene som ble dyppet i sausen.
Denne enklere varianten tar utgangspunkt i ferdig kokte krabbeklør og frosne kinesiske hveteboller. Superenkelt og kjempegodt
Ingredienser
- 1 ts maizenna, liten
- 2 dl vann
- 2 - 4 stk rød chili, smakes til
- 1 stk løk
- 2 ss ingefær, finrevet fersk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl hermetiske tomater, knuste
- 1 dl ketchup
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sukker
- 1.5 kg krabbeklør, kokte
- 2 stk vårløk
- 1 bunt koriander, frisk
- 3 ss olje, nøytral
Til servering
- ris
- boller, kinesiske steamed buns
Slik gjør du:
- 1 ts maizenna, liten
- 2 dl vann
- 2 - 4 stk rød chili, smakes til
- 1 stk løk
- 2 ss ingefær, finrevet fersk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl hermetiske tomater, knuste
- 1 dl ketchup
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sukker
- 1.5 kg krabbeklør, kokte
- 2 stk vårløk
- 1 bunt koriander, frisk
- 3 ss olje, nøytral
Til servering
- ris
- boller, kinesiske steamed buns
