Krabbekaker

60 min

Start krabbesesongen med saftige krabbekaker. Server de nystekte krabbekakene med litt salat og dressing, og du har et deilig krabbemåltid. 

189 har lagret denne
Krabbekaker

Start krabbesesongen med saftige krabbekaker. Server de nystekte krabbekakene med litt salat og dressing, og du har et deilig krabbemåltid. 

189 har lagret denne
4
porsjoner
  • 250 g poteter, skrelt
  • 300 g krabbe, renset kjøtt
  • 2 stykker vårløk
  • 1.5 ss kapers
  • 3 ss dill, hakket
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss majones
  • 2 ss hvetemel
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 100 g loff, smuler
  • solsikkeolje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g poteter, skrelt
  • 300 g krabbe, renset kjøtt
  • 2 stykker vårløk
  • 1.5 ss kapers
  • 3 ss dill, hakket
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss majones
  • 2 ss hvetemel
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 100 g loff, smuler
  • solsikkeolje, til steking
Kok potetene og damp dem møre. Mos og avkjøl potetene.
Bland sammen potetmos, krabbekjøtt, hakket kapers og finhakket vårløk.
Rør inn hakket dill, revet sitronskall, sitronsaft og majones. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form krabbeblandingen til 12 krabbekaker og sett dem kaldt en halv times tid.
Rør sammen majones, resten av dillen og 1 ss sitronsaft. Sett til side så lenge.
Vend krabbekakene først i mel så i egg og til slutt i loffsmuler. Stek kakene sprø og pent gylne i en stor stekepanne. Serveres straks, gjerne med litt salat og en crème fraiche-dressing bestående av crème fraiche, finhakket sjalottløk, gressløk, dill, salt og kvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potetene og damp dem møre. Mos og avkjøl potetene.
Bland sammen potetmos, krabbekjøtt, hakket kapers og finhakket vårløk.
Rør inn hakket dill, revet sitronskall, sitronsaft og majones. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form krabbeblandingen til 12 krabbekaker og sett dem kaldt en halv times tid.
Rør sammen majones, resten av dillen og 1 ss sitronsaft. Sett til side så lenge.
Vend krabbekakene først i mel så i egg og til slutt i loffsmuler. Stek kakene sprø og pent gylne i en stor stekepanne. Serveres straks, gjerne med litt salat og en crème fraiche-dressing bestående av crème fraiche, finhakket sjalottløk, gressløk, dill, salt og kvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?